Konya’da marketten 600 bin lira gasp edildi, zanlılar tanıdık çıktı

Konya’da akaryakıt istasyonundaki marketten oyuncak tabancayla 600 bin lira gasp edildi. O şüpheli ve azmettirdiği öne sürülen 2 kişi, polisin sıkı takibi sonrası yakalandı. Şüpheliler, tanıdık çıktı.

Konya’da marketten 600 bin lira gasp edildi, zanlılar tanıdık çıktı

Konya’da oyuncak silahla marketten 600 lira para gasp edildi, kaçan 3 zanlıya kısa süre içinde kelepçe takıldı.

İddiaya göre; sabaha karşı Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Çakırlı Caddesi üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunun marketine müşteri kılığında yüzü maskeli bir kişi geldi.

Market çalışanına bir şeyler almak istediğini söyleyen kişi, ardından marketin kasasına yöneldi. Market çalışanının olayı fark etmesi üzerine cebinde gizlediği silahı çıkararak çalışana yönelten kişi, kasadaki yakıt hasılatı olan 600 Bin TL’yi alarak kayıplara karıştı.

YÜZLERCE KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İZLENDİ

Olayın polis ekiplerine bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili detaylı çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda onlarca çevre güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetim Sisteminden (KGYS) yüzlerce saatlik görüntüleri izledi.

Ekiplerin yaptığı detaylı çalışmalarda, olayı gerçekleştiren şüphelinin akaryakıt istasyonundaki gasp olayını gerçekleştirmesinin ardından olay yerine geldiği motosiklete binerek kaçtığı, olay yerinden uzaklaştıktan sonra motosikleti yol kenarına bırakarak üzerindeki kıyafetleri yaktığı ardından da kendisini almaya gelen bir arabaya bindiği anlaşıldı.

konyada-marketten-600-bin-lira-gasp-edildi-zanlilar-tanidik-cikti-001.jpeg

36 SAATTE YAKALANDILAR

Gasp Büro Amirliği ekiplerinin görüntülerden tespit ettiği olayı gerçekleştiren 3 adet suç kaydı olan Mustafa B. (26) ve araçla almaya gelen 13 adet suç kaydı olan Habil Ali Ç. (31) ve 3 adet suç kaydı olan Mehmet G. (34) yakalanarak gözaltına alındı.

SOYULAN İŞ YERİNİN ÇALIŞANI ÇIKTI

Yapılan incelemelerde Habil Ali Ç’nın akaryakıt istasyonunun çalışanı olduğu, Mehmet G’nin oto yıkama iş yerinin olduğu, Mustafa B’nin ise Mehmet G’nin yanında çalıştığı tespit edildi.

konyada-marketten-600-bin-lira-gasp-edildi-zanlilar-tanidik-cikti.jpeg

DÜĞÜN İÇİN PARAYA İHTİYACI VARMIŞ

İlk ifadeler sonrası 3 kişinin arkadaş olduğu, bir konuşma esnasında Habil Ali Ç’nin benzin istasyonunda paraların nereye konulduğunu bildiğini, Mustafa B’nin yakında düğün yapacağı için çok paraya ihtiyacı olduğunu ve Mustafa’nın gasp olayını gerçekleştirmesi halinde parayı üçünün paylaşacağı belirlendi.

Ayrıca Habil Ali Ç. ve Mehmet G’nin olay anında başka yerde olduklarını göstermek için telefonlarını kapatarak farklı bir akaryakıt istasyonunda alışveriş yaptığı ve kameraların önünde beklediği anlaşıldı.

TUTUKLANDILAR

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşte oyuncak tabancayla gasp anı: 

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.