Konya'da mart ayında yoğun kar! Bu ilçeler beyaza büründü

Kış mevsimini olağanüstü kurak geçiren Konya'da mart ayının son günlerinde yağışlı hava etkili oluyor. Kent merkezinde yağmur sevinci yaşanırken birçok ilçede lapa lapa kar yağıyor.

Konya'da mart ayında yoğun kar! Bu ilçeler beyaza büründü

Son yılların en kurak kış mevsimini yaşayan Konya'da geçen hafta sıcaklıkların artmasıyla gardıroplarda kışlık kıyafetlerin yerini yazlık kıyafetler almaya başlamıştı. Ancak Avrupa'dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklığı aniden düştü ve yağış etkisini göstermeye başladı.

Kent merkezinde yağmur, ilçelerde ise yoğun kar, başta tarım kesimi olmak üzere herkes tarafından sevinçle karşılandı.

KONYA'NIN İLÇELERİNDE BEYAZ BEREKET

Konya'nın Cihanbeyli, Derbent, Hadim, Çeltik, Kulu, Yunak, Taşkent ve Sarayönü ilçelerinin birçok mahallesi kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Konya'yı Ankara'ya bağlayan Cihanbeyli-Kulu arasındaki kara yolunda görülen kar yağışı görüş mesafesini bir miktar düşürdü. Kentin birçok ilçesinde de yağmur ile birlikte karla karışık yağmur etkili oldu. 

ÇİFTÇİLER KAR YAĞIŞINI SEVİNÇLE KARŞILADI

Kulu ilçesinde başlayan kar yağışı bir süre sonra etkisini tipi şeklinde sürdürdü. Sabah işe ve okula gitmek üzere dışarıya çıkan vatandaşlar kar yağışı ile karşılaştı.

Bu sene kış ayında yağışın az olduğundan dolayı dertli olan çiftçiler ise kar yağışını sevinçle karşıladı. Kar yağışı ile Ankara-Aksaray, Ankara-Konya Karayollarında da etkili olması nedeniyle ekipler tarafından buzlanmalara karşı tüm önemler alındı.

Polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 8-10 santimetreye ulaşıldığı öğrenildi.

konyada-mart-ayinda-yogun-kar-bu-ilceler-beyaza-burundu.jpg

EKİPLER YOLLARI AÇIK TUTMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri kar yağışının etkili olduğu mahallelerdeki sorumluluk alanlarında yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, beyaza bürünen Taşkent'in Bolay, Hadim'in Bolat ve Yunak'ın Meşelik ve Özyayla mahallelerindeki karla mücadele çalışmalarının fotoğraflarını "Bereketli Olsun" mesajıyla sosyal medya hesaplarından paylaştı.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Konya ve çevresi için kalınlığı 20 santimi bulabilecek kuvvetli kar yağışı uyarısı yapmıştı.

konyada-mart-ayinda-yogun-kar-4.jpg

konyada-mart-ayinda-yogun-kar-1.jpg

konyada-mart-ayinda-yogun-kar-2.jpg

konyada-mart-ayinda-yogun-kar-3.jpg

konyada-mart-ayinda-yogun-kar-bu-ilceler-beyaza-burundu-001.jpg

konyada-mart-ayinda-yogun-kar-bu-ilceler-beyaza-burundu-002.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.