Konya’da Minik Aybüke'nin ağır yaralandığı kazada yeni gelişme: Ehliyetsiz ve alkollü kadın sürücü tutuklandı

Konya’da alkollü ve ehliyetsiz halde direksiyonuna geçtiği araçla zincirleme kazaya karışan ve 2 yaşındaki bir kızın ağır yaralanmasına sebep olan kadın sürücünün serbest bırakılmasına itiraz edildi. Yeniden gözaltına alınan sürücü bu kez tutuklandı.

Konya’da Minik Aybüke'nin ağır yaralandığı kazada yeni gelişme: Ehliyetsiz ve alkollü kadın sürücü tutuklandı

Konya’da ehliyetsiz ve alkollü halde direksiyonuna geçtiği kiralık araçla kırmızı ışıkta duran otomobile çarparak 2 yaşındaki Aybüke Kurt'un komaya girmesine neden olduğu iddia edilen Emel G. (50), adli kontrolle serbest bırakılmasına Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı itiraz üzerine ikinci kez gözaltına alındı. Kazanın ardından kendisini "Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmanın suç olduğunu biliyorum ancak işlerimi takip edebilmek için araç mecburen kullanıyorum" diyerek savunan Emel G, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kaza, 4 Eylül Cuma sabahı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu üzerindeki Cumhuriyet Polis Merkezi önünde bulunan kavşakta yaşanmıştı. 

Samet Kurt (31), 42 CRL 81 plakalı otomobiliyle kırmızı ışıkta durdu. Ancak arkadan gelen Emel G'nin kullandığı 34 AAN 361 plakalı otomobil, Kurt'un aracına çarptı. Kazaya 4 araç daha karıştı. Zincirleme kazada Samet Kurt, eşi Teslime Kurt (28) ve bebek koltuğundaki 2 yaşındaki Aybüke Kurt yaralandı. Yoldan geçen bir doktorun ilk müdahalesini yaptığı Aybüke ve diğer yaralılar, ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Samet ve Teslime Kurt çifti yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, beyin kanaması geçiren Aybüke, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

3570a84b6d5851734374f970138fa552.jpg

BİR HAFTA ÖNCE DE ALKOLLÜ HALDE KAZA YAPMIŞ!

Gözaltına alınan ve bir mühendislik firmasının ortağı olan sürücü Emel G'nin ise ehliyetsiz ve 120 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Emel G'nin kazadan bir hafta önce alkollüyken hasarlı kazaya karıştığı, ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu, son kazadaki aracın ise kiralık olduğu tespit edildi.

0c074dfb1358e7e5e0e002968c77a356.jpg

“İŞLERİMİ TAKİP ETMEK İÇİN ARAÇ KİRALADIM”

İddiaya göre; Emel G, polisteki ifadesinde şunları söyledi:
"Kazadan bir hafta önce, alkollüyken tek taraflı trafik kazası yaptığımdan dolayı ehliyetime 6 ay süreyle el konuldu. Ben de işlerimi takip edebilmek için araç kiraladım, bu aracı kullanmaya başladım. Kaza günü hızım 60 - 70 kilometreydi. Önümdeki araç aniden durdu. Ben de aniden frene bastım. Ancak mesafe kısa olduğundan aracın durmayacağını anladım ve direksiyonu sola doğru çevirerek kurtarmaya çalıştım. Yine de önümdeki araca arkadan çarptım. Vurduğum araçta önündeki araca, o araç da önündekine çarptı. Kaza sonrası 120 promil alkollü çıktım. Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmanın suç olduğunu biliyorum ancak işlerimi takip edebilmek için araç mecburen kullanıyorum."  

ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ KADIN SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI 

Emel G., sevk edildiği adliyedeki savcılık sorgusunda ise "Kız kardeşimi kaybettiğim için bu dönemde psikolojik sorunlar yaşıyordum. İş yerinde de sorunlar olduğu için alkol kullandım. Kalbimde ritim bozukluğum, yüksek tansiyonum, şekerim ve panik atağım var. Suçsuzum" dedi. Emel G. savcılık tarafından 'Taksirle yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İTİRAZDA BULUNDU, TUTUKLANDI

Emel G'nin adli kontrolle serbest bırakılmasına Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtiraz üzerine Emel G. bugün yeniden gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Emel G, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Nöbetçi hakimlik, Emel G'nin tutuklanmasına karar verdi. 

ANNE VE BABA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sürücü Emel G'nin serbest bırakılmasına baba Samet Kurt, ''Sürücü alkollünün bir hafta önce alkollüyken kaza yapması sonucu ehliyetine 6 ay el konulmuş. Kızım beyin kanaması geçirdi. Şu an yoğun bakımda, durumu çok kritik. Adalet istiyoruz. Böyle bir kazada, alkollü ve ehliyeti olmadığı halde nasıl serbest bırakabiliyor. Şu an dışarıda geziyor. Benim kızım yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor'' diyerek tepki göstermişti.  

91ec750d3c793e16f5ff2a9182443005.jpg

ddf1fc6aceb2b2f650c1a0f05566a5c2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.