Konya’da miniklere bisiklet dersi!

Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip Konya’da minik öğrencilere bisiklet sevgisi aşılanıyor. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi, okullarda bisiklet tamir ve bakım eğitimlerine başladı. Uygulamadan minik öğrenciler memnun.

Konya’da miniklere bisiklet dersi!

Türkiye’de birinci, dünyada ikinci… Konya, en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehirlerin başında geliyor, bisiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak birçok projeye imza atılıyor.

550 kilometre bisiklet ulaşım ağı olan Konya’da çocuklara bisiklet sevgisi aşılanıyor. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında 40 gün camiye gelen çocuklara bisiklet hediye ediyor.

Ayrıca, Konya genelinde 80 noktada bulunan bisiklet kiralama istasyonundan kredi kartı ya da Konyakart ile bisiklet kiralanabiliyor. Kiralanan bisiklet aynı istasyona veya farklı bir istasyona teslim edilebiliyor.

konyada-miniklere-bisiklet-dersi.jpg

MİNİKLERE TAMİR VE BAKIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, miniklere bisiklet sevgisi aşılamak amacıyla yeni bir proje geliştirdi. Konya’da okullarda eğitim gören minik öğrencilere bisiklet tamir ve bakım eğitimleri yapılmaya başladı.

konyada-miniklere-bisiklet-dersi-001.jpg

Başkan Uğur İbrahim Altay, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip Konyamızda okullarımızda bisiklet tamir ve bakım eğitimlerine başladık”

konyada-miniklere-bisiklet-dersi-001.jpg

konyada-miniklere-bisiklet-dersi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.