Konya’da misafir edilen depremzede genç YKS’ye böyle hazırlanıyor

Deprem sonrası Konya’ya gelen ve Karapınar ilçesinde KYK yurdunda misafir edilen Alptürk Koç, YKS’ye hazırlanıyor. İlk 5 bine girmeyi hedefleyen Koç, Tıp okumak istiyor.

Konya’da misafir edilen depremzede genç YKS’ye böyle hazırlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Konya Karapınar Sultan Veled KYK yurduna yerleşen Alptürk Koç, YKS sınavına burada hazırlanıyor.

Afet bölgesinden Karapınar’a gelen genç öğrenci, hedefi olan Tıp Fakültesini kazanabilmek için çalışıyor.

Geçen yıl 36 bininci olan Alptürk Koç, bu seneki hedefini ilk 5 bin olarak belirledi.

İlçedeki bir özel YKS hazırlık kursuna da katılan Alptürk Koç, KYK yurdunda ders çalışıp test çözüyor.

Günün büyük bir bölümünü ders çalışarak geçiren Koç, en büyük hedefinin doktor olmak olduğunu kaydetti.

Deprem anını anlatan Alptürk Koç, ”Arkadaşlardan dönüyorduk. Ansız her yer sallanmaya başladı. Ailem 11’inci kattaydı. Evi deprem anını görüyordum. camlar patladı, elektrikler gitti. İnsanlar bağırıyordu. Nutkum tutulmuştu. Mahşer gibiydi. Çok kötüydü. Hemen alemi aradım yanlarına gittim. Evden inerken ikinci sarsıntı oldu. Evde hasar meydana geldi. Afşin’e giderken de yolda diğer depreme yakalandık. Allah bir daha yaşatmasın.” dedi.

konyada-misafir-edilen-depremzede-genc-yksye-boyle-hazirlaniyor.jpeg

Hedeflerini de Anlatan Alptürk Koç, ”2022 YKS’ye katılmıştım. İyi derece elde etmiştim. Ama istediğim yere gidemedim. Bir yıl daha sınava hazırlanmak istedim. Bu sene hazırlık güzeldi. Bazen her şey istediğin gibi gitmiyor. Karapınar’da halamlar var. KYK’de her şey var. Ders çalışmam gayet güzel gidiyor. Hedefime giderken pes etmedim etmeyeceğim. Bu sene hedefime ulaşma arzusundayım. İlk beş bine girmek istiyorum. Dershanede denemelere katılıyorum. Test çözüyorum Tıp Fakültesine gitmek istiyorum. İnşallah bunu da başaracağım. Karapınar’da Mimar Sinan Eğitim Kurumlarına sınav öncesi  verdikleri destek için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.