Konya’da Nalçacı Caddesi için düğmeye basıldı! Görüşmeler başlıyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Nalçacı Caddesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını açıkladı. Altay, görüşmelerin başlayacağını ve proje kapsamında bazı yapıların yıkılacağını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve kamulaştırma projelerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Altay’ın verdiği bilgiler arasında Konya’nın en önemli ulaşım ve ticaret akslarından Nalçacı Caddesi’ne ilişkin kentsel dönüşüm çalışmaları dikkat çekti.
NALÇACI CADDESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI
Nalçacı Caddesi’nin Konya açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkan Altay, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını duyurdu.
Süreç kapsamında hak sahipleriyle görüşmelerin başlayacağını ifade eden Altay, bazı yapıların da yıkılacağını açıkladı.
Başkan Altay, “Nalçacı Caddesi çok önemli. Kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Görüşmelere başlıyoruz. Bazı yapılar yıkılacak. Sayın Bakanımız Murat Kurum ile daha detaylı bilgiler vereceğiz. Artık startı vermiş oluyoruz” dedi.

DETAYLARI BAKAN KURUM İLE AÇIKLAYACAK
Nalçacı Caddesi’ndeki dönüşümün kapsamına ilişkin ayrıntıların önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte projeye ilişkin daha detaylı açıklamalar yapacaklarını bildirdi.
KONYA’NIN TARİHİ DOKUSUNA VURGU
Başkan Altay toplantıda Konya’da yürütülen diğer dönüşüm çalışmalarına da değindi. Tarihi mekanları ihya ederken şehrin hafızasını korumaya çalıştıklarını belirten Altay, “Geçmişle geleceği aynı ufukta buluşturmak için çaba harcıyoruz. Konya ruhu olan bir şehirdir. Bunu korumadan yapılan her çalışma eksik kalır” ifadelerini kullandı.
Darülmülk İhya Projesi’nin bu açıdan önemli olduğunu dile getiren Altay, tarihi alanların bütüncül bir yaklaşımla ele alındığını söyledi.
Kadınlar Pazarı ve Peynir Pazarı bölgesindeki yıkımların da tamamlandığını açıklayan Altay, bölgede Konya’nın yapısına uygun yeni bir ticaret ve yaşam alanı oluşturulacağını kaydetti.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.