Konya’da nefes kesen cezaevi firarisi operasyonu

Konya’da cezaevinden firar eden ve hakkında yaklaşık 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Sadık Korucu, polisin düzenlediği nefes kesen operasyonla yakalandı. 33 yaşındaki Korucu’nun yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığı iddia edildi.

Konya’da nefes kesen cezaevi firarisi operasyonu

Konya’da tam 3 yıl önce cezaevinden firar edip yakalanan ve yine firar eden Sadık Korucu, daha önce yakalandığı yere yakın bir adreste polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

NEFES KESEN OPERASYON

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, cezaevi firarisi ve hakkındaki çeşitli suçlardan yaklaşık 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Sadık Korucu’yu yakalamak için çalışma başlattı.

Ekipler, Sadık Korucu’yu 3 yıl önce yine cezaevi firarisiyken yakalandığı babasına ait çayevi ve kardeşlerinin de yaşadığı Akabe Mahallesi bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Polis, bölgede dolaşırken başında şapka ve gözünde güneş gözlüğü bulunan ancak fiziki olarak Sadık Korucu’ya benzeyen bir kişiyi takibe aldı.

konyada-nefes-kesen-cezaevi-firarisi-operasyon.jpeg

Kişinin tedirgin tavırları ve sürekli arkasına bakarak hızlı adımlarla yürüdüğünü fark eden polis, bir market önünde şüpheliyi yakaladı.

YURT DIŞINA KAÇMA PLANI YAPTIĞI İDDİASI

Sadık Korucu karşısından polisi görünce yerinden kımıldayamadı. Gözaltına alınan Korucu’nun bir daha cezaevine dönmemek ve ülkeden kaçmak için hazırlık yaptığı ileri sürüldü. Sadık Korucu işlemlerinin ardından yeniden cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.