Konya’da obruk kabusu! Çiftçiler arazideyken çöktü

Konya’da yer altı sularının çekilmesiyle oluşan obruklara yenisi eklendi. Karapınar ilçesindeki bir merada 20 metre çapında 60 metre derinliğinde yeni obruk oluştu. O anlara şahit olan çiftçiler yaşadıkları korkuyu anlattı.

Konya’da obruk kabusu! Çiftçiler arazideyken çöktü

Konya’da yerküre çökmeye devam ediyor. Karapınar ilçesinde yeni bir obruk daha oluştu, bu kez çiftçiler o korku dolu anlara tanık oldu.

İLK AFGAN ÇOBAN GÖRDÜ

Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Küçükbece Mevkiindeki merada yeni bir obruk meydana geldi. Obruğun oluştuğu sırada merada koyun otlatan Afgan çoban o anları gördü ve tarla sahibine bilgi verdi.

20 METRE ÇAPINDA, 60 METRE DERİNLİKTE

Son zamanlarda sık sık obrukların meydana geldiği Karapınar’da oluşan son obruk, 20 metre çapında ve 60 metre derinliğinde.

konyada-obruk-kabusu-ciftciler-arazideyken-coktu.jpg

BÖLGE HALKI TEDİRGİN

Obruğun yer altından balkon şeklinde oluşması ve göçmelerin devam etmesi bölgedeki vatandaşları tedirgin ediyor.

karapinar-obruk.jpg

Obruğun oluştuğu bölgeye 200 metre uzaklıkta havuç tarlasında çalışan işçiler gürültü ile birlikte geldiklerinde büyük şok yaşadıklarını ifade etti.

konyada-obruk-kabusu-ciftciler-arazideyken-coktu-002.jpg

Vatandaşlar obruğun içinde göçmelerin devam ettiğini belirtirken, Karapınar Belediyesi Zabıta ekipleri obruk çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu.

konyada-obruk-kabusu-ciftciler-arazideyken-coktu-001.jpg

“BİZZAT GÖRDÜM AĞIR AĞIR ÇÖKTÜ”

Obruk ilk oluştuğunda bölgede olan Çiftçi Şammas Yüksel, obruğun koyun otlatan Afgan çoban tarafından görüldüğünü ve kendisine haber verildiğini söyledi.

konyada-obruk-kabusu-ciftciler-arazideyken-coktu-003.jpg

Obruk oluştuğunda 300-400 metre uzakta olduğunu belirten Yüksel, “Çoban yerin kaydığını söyledi. Hemen koyunları da oradan al ve uzaklaş dedim. Koşarak buraya geldim. Geldiğimde obruk hala oluşmaya devam ediyordu. Bizzat gördüm ağır ağır çöktü. Yaklaştım ama ses olunca uzaklaştım. Bizim burada hiç olmamıştı. Şu an obruk hala büyüyor. Mevki insanı bilmezse büyük tehlike. Yaban hayvanları ve insanlar için tehlikeli. Tedirginiz şu anda. Zeminimiz sağlam diye biliyorduk. Ama değilmiş. Alt tarafı boşluk ve balkon şeklinde ilerliyor.” diye konuştu.

İşte o anlar:

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.