Konya’da öğrenciler haftaya şehitlere saygı duruşuyla başladı

Konya'daki okullarda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Konya’da öğrenciler haftaya şehitlere saygı duruşuyla başladı

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde de haftanın ilk günü düzenlenen bayrak töreni sırasında şehitlerimiz anıldı.

Öğrenciler, derslerine başlamadan önce Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırılarda hayatını kaybeden askerlerimiz için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu'nda programa katıldı.

konyada-ogrenciler-haftaya-sehitlere-saygi-durusuyla-basladi.jpeg

Milli Eğitimin en temel görevlerinden birinin, ülkenin birliği, beraberliği, bu ülkede yaşayan çocukların vatanlarına, milletlerine olan sevgisini, saygısını gelecek kuşaklara taşımak olduğunu vurgulayan Murat Yiğit, “Bu ülke 7'den 70'e bütün gençleriyle, vatandaşlarla bir bütün olarak vatan toprağını savunacaktır, her türlü fedakarlığı da yapacaktır." dedi.

konyada-ogrenciler-haftaya-sehitlere-saygi-durusuyla-basladi-001.jpeg

konyada-ogrenciler-haftaya-sehitlere-saygi-durusuyla-basladi-002.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.