Altın 6165.88
BIST 11336.18
Dolar 42.8108
Euro 50.3849
Sterlin 57.7109

Konya’da öğrencilere afet bilinci kazandırılıyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Vehbi Yurt İlkokulu, Deprem Haftası kapsamında öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Konya’da öğrencilere afet bilinci kazandırılıyor

Tatbikat öncesinde öğrencilere "Çök, Kapan, Tutun" yöntemi detaylı şekilde anlatıldı. Deprem anında nasıl korunmaları gerektiği ve güvenli tahliye süreci hakkında teorik eğitim verildi.

Tatbikat sırasında okulda siren sesi çalındığında öğrenciler sıralarının altına girerek sarsıntının geçmesini bekledi. Daha sonra öğretmenlerinin yönlendirmesiyle okuldan güvenli bir şekilde tahliye edilerek toplanma alanına ulaştılar.

Okul yetkilileri ve öğretmenler, afet bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, bu tür tatbikatların hayati değer taşıdığını belirtti. Tatbikata katılan öğrenciler ise edindikleri bilgiler sayesinde kendilerini daha güvende hissettiklerini ifade etti.

konyada-ogrencilere-afet-bilinci-kazandiriliyor.jpeg

Deprem Haftası kapsamında gerçekleştirilen bu tatbikat, öğrencilerin doğal afetlere karşı bilinçlenmesine büyük katkı sağladı.

konyada-ogrencilere-afet-bilinci-kazandiriliyor-001.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.