Konya’da öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Konya’daki Özel Esentepe Koleji’nin Lise, Ortaokul, İlkokul son sınıf ve Anaokulu öğrencileri diploma heyecanı yaşadı. 10 gün boyunca düzenlenen mezuniyet töreni etkinliklerinde 4 farklı diploma töreni yapıldı.

Konya’da öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Konya Haber: Özel Esentepe Koleji’nde Lise son sınıf öğrencileri için düzenlenen ve 29 Mayıs’ta Anemon Otelde gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile başlayan coşku, Anasınıfı öğrencileri tarafından Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Konferans Salonunda 9 Haziran Cuma günü sergilenen “Dünya Dansları” gösterisi ile zirve yaptı.

29 Mayıs’ta Anemon Otel’de yapılan 12. sınıflar, 8 Haziran’da Bayır Diamond Otelde yapılan 8. Sınıflar, 7 Haziran’da okulumuzda yapılan 4. sınıflar Mezuniyet Törenleri ile 9 Haziran’da Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Konferans Salonunda gerçekleştirilen Anasınıfı öğrencilerinin yılsonu gösterisine öğrenci velileri ve yakınları ile Esentepe Koleji öğretmen idareci ve idari personelinin yanı sıra yönetici ve bürokratlar ile 25. ve 26. dönem Karaman Milletvekili Recep Konuk da katıldı.

konyada-ogrencilerin-mezuniyet-coskusu.jpeg

Lise, ortaokul ve ilkokul mezuniyet törenlerinde okullarını birincilikle bitiren öğrenciler eğitim hayatlarında yeni bir aşamaya geçişin ve sınıfları ile sıralarından ya da okullarından ayrılacak olmanın verdiği duygusallığı yansıtan cümleleriyle kah duygu dolu anların, kah aldıkları diploma ile başarılarının tescillenmesi ile de Esentepeli olmanın coşkusunun yaşanmasına vesile olan konuşmalar yapıldı.

Gerçekleştirilen mezuniyet törenleri ve yılsonu gösterisinde Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul Müdürü Murat Şiraz, Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Urlu, Özel Esentepe Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Mualla Çağır da kısa birer konuşma yaptılar.

ESENTEPE KOLEJİ BAŞARI GELENEĞİNİ KORUYOR

Mezuniyet törenleri sembolik diplomaların tek tek öğrencilere dağıtılması, okul marşı eşliğinde pasta kesilmesi ve coşkunun zirve yaptığı kep fırlatma töreni ile sona ererken mezuniyet törenleri sonrası bir açıklama yapan Mualla Çağır, Esentepe Kolejinin 18’nci diploma törenini gerçekleştirdiklerini ve her mezun ettikleri öğrenci ile gurur duyduklarını söyledi.

konyada-ogrencilerin-mezuniyet-coskusu-001.jpeg

Her kademeden mezun olan ve diploma almaya hak kazanan öğrencileri ve ailelerini kutlayan Çağır açıklamasında, Esentepe Kolejinin hem LGS hem de YKS’de elde ettiği bireysel ve kümülatif başarının tesadüf olmadığını, istikrarlı bir eğitim kadrosunun yanı sıra eğitim kadrosunun motivasyonunu asla kaybetmemesi, eğitimde yeniliklere gecikmeksizin adaptasyon ile çalışkan ve disiplinli öğrencilere sahip olmaları, öğrenci ailelerinin okul aile işbirliğine verdikleri önem ve gösterdikleri özen sayesinde Esentepe Kolejinin başarı geleneğini koruduğunu belirtti.

Esentepe Kolejinde akademik başarıya odaklandıkları kadar, karakterli duruşu ve şuuruyla iyi insan yetiştirmeyi de kendine misyon edindiğini vurgulayan Çağır, “Esentepe Koleji mezunları artık iş hayatında okulumuzdaki evlatlarımızdan sayı itibarıyla kat kat daha fazla. Mezunlarımızla irtibatımızı hiç koparmadık. Onlar bizim aile ocağından uğurladığımız evlatlarımız. Hepsini okulda çok seviyorduk, ister kendi işlerini yapsınlar ister özel sektörde ya da kamuda çalışsınlar hepsiyle gurur duyuyoruz.  Hepsi yaptıkları işlerde hem çok başarılılar hem de Esentepeli kimliğini, Esentepeli farkını iş hayatlarına yansıtıyorlar ve peşlerinden gelen Esentepeliler için sağlam bir referans kaynağı oluşturuyorlar” dedi.

konyada-ogrencilerin-mezuniyet-coskusu-002.jpeg

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.