Konya’da öğretmen adaylarına astronomi ve uzay bilimleri eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK işbirliğinde öğretmen adayı lisans ve yüksek lisans öğrencilerine “Yeni Nesil Öğretmenler ile İnteraktif Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğrenimi” başlıklı proje ile eğitim veriliyor.

Konya’da öğretmen adaylarına astronomi ve uzay bilimleri eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi, “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” kapsamında öğretmen adayı lisans ve yüksek lisans öğrencilerine “Yeni Nesil Öğretmenler ile İnteraktif Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğrenimi” başlığında eğitim veriyor.

Konya Bilim Merkezi’ndeki eğitimlere Türkiye genelinden Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Fen Bilimleri Öğretmenliği programlarına kayıtlı lisans ve lisansüstü 60 öğrenci katılım sağlıyor.

Katılımcılar, 6 gün boyunca astronomi ve uzay bilimleri alanında 24 farklı bilimsel çalışma gerçekleştirecek.

“Yeni Nesil Öğretmenler ile İnteraktif Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğrenimi” projesi ile öğretmen adaylarının astronomi ve uzay bilimleri konularında bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında 31 Ağustos’a kadar katılımcılara; kısa ve uzun süreli etkinlikler, sergi düzenekleri, eğitim materyallerinin tanıtımı, yarışmalar, gökyüzü gözlemleri ve söyleşiler eşliğinde bir program sunulacak.

konyada-ogretmen-adaylarina-astronomi-ve-uzay-bilimleri-egitimi.jpg

KATILIMCILARDAN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR

Projede yer alan katılımcılar da kendilerini geliştirebilme ve öğrencilerine daha faydalı eğitim verebilme adına programın çok kıymetli olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitimlerin kendileri için çok verimli ilerlediğini ifade eden katılımcılar, benzer etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

konyada-ogretmen-adaylarina-astronomi-ve-uzay-bilimleri-egitimi-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.