Konya’da okul servis ücretleri (2021 - 2022) belli oldu mu?

Koronavirüs nedeniyle uzun aradan sonra okullar 6 Eylül’de açılacak, tam zamanlı yüz yüze eğitim yapılacak. Karar sonrası şimdi merak edilen okul servis ücretleri. Konya’da okul servisi ücretleri (2021-2022), UKOME kararıyla kısa süre içinde belirlenecek.

Konya’da okul servis ücretleri (2021 - 2022) belli oldu mu?

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, tüm okullarda, tam zamanlı olarak 6 Eylül’de başlayacak. 1-3 Eylül günlerinde ise okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri yapılacak.

Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz. Öğrenciler, öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları, okula maske takarak gelecek. Öğrenci ve personelin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idareleri ücretsiz maske temin edecek. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak.

KONYA OKUL SERVİS ÜCRETLERİ (2021-2022) BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarla ilgili hazırlıkları sürerken, öğrencilerin okula ulaşımını sağlayacak servislerle ilgili çalışmalar da hızlandı. Konya’da okul servis ücretleri henüz belirlenmedi. Konu, önümüzdeki günlerde toplanacak Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ele alınacak. Konya’da 2021 - 2022 eğitim - öğretim döneminde uygulanacak okul servis ücretleri, bu toplantıda belli olacak. Aynı toplantıda, servis araçlarında uygulanacak koronavirüs tedbirlerine dair kararların da alınması ve açıklamanın Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak tarafından yapılması bekleniyor.  

KONYA OKUL SERVİS ÜCRETLERİ (2020-2021)

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak’ın açıklamasına göre, 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda okul servis ücretleri; 0-3 km için yıllık 1.750 TL, 0-6 km için 1.850 TL, 0-12 km için 1.920 TL ve 0-20 km için 2.050 TL olarak belirlenmişti.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.