Konya'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak? Yağış bekleniyor mu?

Kuraklığın yer altı ve yer üstü su kaynaklarını olumsuz yönde etkilediği Konya'da bazı ilçelerde yağış kendini gösterdi. Peki önümüzdeki günlerde Konya'da hava nasıl olacak? İşte meteorolojinin tahmini...

Konya'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak? Yağış bekleniyor mu?

Konya Ovası'nda yeterli yağışın düşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklık gerek tarımsal üretimi gerekse de yer altı ve yer üstü su kaynaklarını olumsuz yönde etkiledi. Başta Türkiye'nin büyük 3'üncü gölü olan Beyşehir Gölü olmak üzere birçok göl ve gölette hızlı su çekilmeleri yaşandı. Su kaynakları için umutlar kar yağışlarına bağlandı. 

ÇİFTÇİNİN GÖZÜ GÖKYÜZÜNDE

Hububat ekilişlerini tamamlayan Konya çiftçisi ise bugünlerde gözünü gökyüzünden ayırmıyor. Sulanabilir arazilerde ekinlerin çimlenmesi için yağmurlama çalışması yapan üreticiler, bir önceki haftada yaklaşık 2 gün etkili olan yağışla derin bir nefes almış ve sulama çalışmalarını durdurmuştu. Ancak toprağın aç olduğu kapalı havzada yağmur beklentisi hiç dinmedi. Bugün bazı ilçelerde hafif yağmur geçişleri oldu. 

KONYA'DA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAĞIŞ BEKLENİYOR MU?

Meteorolojinin tahminlerine göre Konya'da pazar, salı ve çarşamba günleri yağış bekleniyor. Hafta başında 4 derece artacak hava sıcaklığının ise yavaş yavaş yeniden düşeceği tahmin ediliyor. 

İşte kentte 5 günlük hava tahmini: 

konyada-hava-tahmini1.jpgkonyada-hava-tahmini2.jpgkonyada-hava-tahmini3.jpgkonyada-hava-tahmini4.jpg

konyada-hava-tahmini5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum