Konya’da ortalığı birbirine katan Youtuber hakkında ilk karar çıktı

Konya’da geçtiğimiz Cuma günü canlı yayın açıp başına tabanca dayayan ve polisleri saatlerce uğraştırıp kaçan Youtube Kadir Akman hakkında ilk karar verildi. Bugün adliyeye sevk edilen Akman, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya’da ortalığı birbirine katan Youtuber hakkında ilk karar çıktı

Konya’da Youtube’de canlı yayın açıp saatlerce polise direndikten sonra kaçan Kadir Akman hakkında ilk karar verildi.

TAKİPÇİLERİ İHBAR ETTİ

Geçtiğimiz Cuma günü Konya’nın Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki bir sitede yaşanan olayda, online oyunlarla ilgili Youtube içerikleri hazırlayan Kadir Akman (31), canlı yayında başına tabanca dayayıp intihara kalkıştı. Takipçilerinin ihbarı üzerine eve polis ve sağlık ekipleri gönderildi.

KAPIYI AÇMADI, POLİSLERE DİRENDİ

Akman'ın evine gelen ekiplere kapıyı açmaması üzerine özel harekat ekiplerinden yardım istendi. Özel Harekat Timi, kapalı otoparktan girip Alkan’ın dairesinin bulunduğu kata çıkıp hazırda bekledi.

Müzakereci olarak görev yapan bir polis memuru da kapıyı açmayan Akman'ı ikna etmeye çalıştı.

Bir taraftan da canlı yayınını sürdüren ve elindeki tabancayı bırakmayan Kadir Akman, saat 3,5 saat sonra müzakereciye, “Beni bırakın arabama gideceğim. Size ateş etmeyeceğim. Kimseye zarar vermeyeceğim” dedi. Bunun üzerine Kadir Akman kapalı otoparktaki otomobiline binerek kaçtı. Akman, kaçarken başka araçlara da çarptı. Özel Harekat polisleri Akman'ın otomobilinin lastiklerine ateş açıp 3’ünü patlattı. Ancak Akman bölgeden hızla ulaştı.

OTOMOBİLİ TERK EDİP KAÇTI

Bölgede yapılan aramada Kadir Akman'ın otomobili yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir apartmanın bahçesinde terk edilmiş olarak bulundu. Bölgeyi abluka altına alan Özel Harekat Polisleri Akman'a ulaşamadı. Otomobilin yanında bulunan bir çanta da bomba imha ekipleri tarafından patlatıldı. Çantadan kıyafetler çıktı.

2023/10/20/konyada-silahli-genc-canli-yayin-acip-saatlerce-polise-direndi.jpg

DÜN TESLİM OLDU

Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Akman dün Köprübaşı Polis Merkezine giderek teslim oldu. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından 'Genel güvenliği tehlikeye sokmak' ve 'Tehdit' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2023/10/20/konyada-silahli-genc-canli-yayin-acip-saatlerce-polise-direndi-003.jpg

Haber Dairesi WhatsApp Kanalı açıldı. Son dakika ve gündem haberlerinin size anında ulaşması için kanalımıza katılıp bildirimlerinizi açabilirsiniz.

KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.