Konya’da özel çocuklara anlamlı etkinlik

Okul Dışı Öğrenme Ortamları ile öne çıkan Selçuklu Belediyesi bu alanda örnek bir çalışmaya paydaş oldu. Özel gereksinimli bireylere yönelik “Doğada Engelsiz Bilim 2” etkinliğinin devamı Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde yapıldı.

Konya’da özel çocuklara anlamlı etkinlik

Selçuklu Belediyesi eğitime olan desteğini farklı vesilelerle her platformda sürdürüyor.

Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi TÜBİTAK 4008 “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” kapsamında Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirilen proje Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Bilim ve Sanat Merkezi iş birliğinde gerçekleştirildi.

Projenin paydaşı olan Selçuklu Belediyesi özel bireylere okul dışı öğrenme ortamları olan Sille Tabiat Okulu, Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Atölyesi, Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi ile ev sahipliği yaparken Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ile öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.

konyada-ozel-cocuklara-anlamli-etkinlik.jpg

PROJENİN AMACI

Bu yıl 2.si düzenlenen Doğada Engelsiz Bilim 2” etkinliği özel gereksinimli bireylerin okul dışı öğrenme ortamları ve doğa aracılığıyla bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak, merak duygularını geliştirmek, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini teşvik etmek, bilişsel, sosyal, görsel ve motor becerilerinin geliştirmesine katkıda bulunmaları amacıyla gerçekleştiriyor. Projede veliler de akademik eğitimler alarak çocukları ile ilgili izlemeleri gereken yollar hakkında bilgi sahibi oluyor.

konyada-ozel-cocuklara-anlamli-etkinlik-001.jpg

“PROJEDEN HEM ÖĞRENCİLERİMİZ HEM DE VELİLERİMİZ İSTİFADE ETTİ”

Projenin TÜBİTAK tarafından özel gereksinimli bireylere yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Proje Koordinatörü Osman Kaynar, “Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi projemizin ortağıdır. Konya Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu Belediyemiz ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de projemizde katılımcı olarak yer aldı. Projemizin faaliyetlerini, etkinliklerini, bahse konu ortaklarımız ve katılımcılarımız destekledi. Projemiz Konyamızda öğrenim gören, ortaokullarda öğrenim gören 6. ve 7.sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırladı. Amacımız öğrencilerimizin okullarda öğrendikleri teorik bilgileri okul dışı öğrenme ortamlarında kapsayıcı ve uygulayıcı etkinliklerle, eğitimlerle uygulamalı olarak öğrenmelerine katkıda bulunmaktır. Projemize Konya'nın farklı okullarından öğrencilerimiz katıldı ve öğrencilerimizin aileleri de dahil edildi. Öğrencilerimiz Konya merkezi ve çevresindeki etkinlik alanlarında etkinliklere devam ederken ailelerine yönelik de atölyeler düzenlendi. Dolayısıyla hem öğrencilerimize hem de velilerimize yönelik atölyeler, eğitimler bahse konu etkinlik alanlarında verildi.” dedi.

Projede eğitimlere katılan velilerden bir tanesi olan Şerife Koyuncu da aldıkları eğitimlerin pratikte de oldukça faydalı olduğuna vurgu yaparak projenin ortaya çıkmasında ve uygulamasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

konyada-ozel-cocuklara-anlamli-etkinlik-003.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.