Konya’da paylaşımı tepki çeken Başhekim Yardımcısı Uysal görevden alındı

6 yaşındaki kız çocuğuyla ilgili iddialar Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, 13 yaşındaki çocuğun kendi rızasıyla evlenebileceği paylaşımı yaptı. Uysal, bu ifadeleri nedeniyle görevinden alındı.

Konya’da paylaşımı tepki çeken Başhekim Yardımcısı Uysal görevden alındı

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama emri çıkarıldı.

6 yaşındaki çocuk gelin skandalı Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal'dan tepki çeken bir paylaşım geldi.

"13 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK KENDİ RIZASIYLA EVLENEBİLİR"

Bir sosyal medya kullanıcısının 6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.K.G'nın ailesi için yaptığı, "Bir de aile bile 13 yaşında evliliği inkâr etmedi. Onlara göre normal bir yaş bu. 6 yaştan başlayınca, insanlar oraya takıldı. Sanki 13 yaş suç değil, istismar değil. Yani baştan beri suç itiraf edilmişti zaten. O savunmaların hepsi aidiyet refleksiydi, adalet talebi filan değil" paylaşımına yanıt veren Uysal, paylaşımında 13 yaşında bir çocuğun baskı olmadan kendi rızasıyla evlenebileceğini ve o yaşta gayri meşru cinsellik yaşayanların olduğunu ifade etti.

"MEŞRU YOLU KAPATMAK HANGİ MANTIK?"

Uysal, "Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?" ifadelerini kullandı.

konyada-paylasimi-tepki-ceken-bashekim-yardimcisi-uysal-gorevden-alindi.jpeg

"GAZİ DÖNEMİNDE SINIR 14 İDİ"

Uysal yaptığı bir diğer paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi: "Hemen şunu belirteyim Gazi döneminde bu sınır 14 idi. Birçok faktörün etkisiyle o zamana göre cinsellik yaşı çok aşağıya indi. Söylediklerim, edeple, ciddiyetle konuşulacak konular. Bunlardan pedofili çıkmaz. Yaş farkı talebi yok, iki genç, yetkin iseler, zinasız yuva kurabilmeli."

GÖREVDEN ALINDI

Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, tepki çeken paylaşımları sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

Uysal hakkında başlatılan idari soruşturmanın da devam ettiği öğrenildi.

2021/05/06/konya-numune-hastanesi-acil.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum