Altın 5777.2
BIST 11003.1
Dolar 42.5244
Euro 49.6169
Sterlin 56.8468

Konya’da pelvis kemiği kırılan kamyoncuya kritik ameliyat! Bıraksalar koşacak

Konya’da kamyondan düşen ve pelvis kemiği kırılan 67 yaşındaki Mehmet Coşkun, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Coşkun, “Şimdi desinler ki koş, koşmaya razıyım” dedi.

Konya’da pelvis kemiği kırılan kamyoncuya kritik ameliyat! Bıraksalar koşacak

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Yukarı Çiğil Mahallesi’nde yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Coşkun, çadır çekmeye çalıştığı sırada kamyon kasasından düşerek yaralandı.

Yakınları tarafından Ilgın’daki hastaneye kaldırılan Coşkun, yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Burada yapılan tetkiklerde pelvis kemiği kırığı tespit edilen Coşkun’un tedavisine Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Egemen Odabaşı tarafından başlandı.

Yapılan değerlendirmelerin ardından ameliyata alınan Mehmet Coşkun, yaklaşık 2 saat süren operasyon geçirdi. Yoğun damar ve sinirlerin bulunduğu bölgede gerçekleştirilen ameliyatla kırık kemiği başarıyla tedavi edildi.

konyada-pelvis-kemigi-kirilan-kamyoncuya-kritik-ameliyat-biraksalar-kosacak.jpg

Ameliyat sonrası sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Mehmet Coşkun, “Arabada çadır çekerken düştüm. Ilgın’daki hastaneden buraya sevk ettiler. İki gün sonra ameliyat oldum. Ne ağrı ne sancı kaldı, çok memnunum. Şimdi desinler ki koş, koşmaya razıyım” diyerek doktorlarına teşekkür etti.

konyada-pelvis-kemigi-kirilan-kamyoncuya-kritik-ameliyat-biraksalar-kosacak-001.jpg

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Egemen Odabaşı ise hastanın durumuna ilişkin, “Pelvis kemiği, vücudun en zor ulaşılabilir bölgelerinden biridir. 2 saat süren açık bir operasyonla kırıkları tespit ettik. Hastamız yaklaşık 4 hafta sonra yürüyebilecek hale gelecek” dedi.

konyada-pelvis-kemigi-kirilan-kamyoncuya-kritik-ameliyat-biraksalar-kosacak-003.jpg

Türkiye’de bu tür ciddi kemik yaralanmalarının artık güvenle tedavi edilebildiğini vurgulayan Odabaşı, ameliyatın tecrübeli bir ekip çalışmasıyla başarıyla tamamlandığını söyledi.

konyada-pelvis-kemigi-kirilan-kamyoncuya-kritik-ameliyat-biraksalar-kosacak-002.jpg

PELVİS KEMİĞİ NEDİR, NEREDE BULUNUR?

Pelvis kemiği, halk arasında leğen kemiği olarak da bilinir ve vücudun alt kısmında, karın ile bacakları birbirine bağlayan yapıdır. Kalça kemiklerini, sakrum ve kuyruk sokumu ile birlikte oluşturan pelvis, vücudun ağırlığını taşıyan ve iç organları koruyan önemli bir kemiktir. Pelvis, yoğun damar ve sinir ağıyla çevrili olduğu için kırıklarında cerrahi müdahale titizlik gerektirir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.