Konya’da Perseid Meteor Yağmuru en güzel burada izlendi

Her yıl Temmuz sonu ve Ağustos ayı başında gökyüzünde gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru 2023 için Konya’da hazırlıklar tamamlandı. Konya’da fotoğraf tutkunları, meteor yağmurunun en güzel izleneceği alan olarak Kent Ormanı’nı seçti.

Konya’da Perseid Meteor Yağmuru en güzel burada izlendi

Perseid Meteor Yağmuru ne zaman, en güzel nereden izlenir, saat kaçta başlayacak, Konya’da Perseid Meteor Yağmuru izlemek için etkinlik var mı? soruları cevabını buldu. Fotoğraf tutkunları, Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK organizasyonunda Kent Ormanı’nda buluştu.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Perseid Meteor Yağmuru'nun kaynağı, Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı (Comet Swift-Tuttle) olarak bilinen bir kuyruklu yıldızdır. Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı, yaklaşık olarak her 133 yılda bir güneşin etrafında tam bir döngü yapıyor. Bu yıl da döngüsünü tamamlayacak olan bu olay ülkemizden de izlendi.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, NEREDEN İZLENİR?

Perseid Meteor Yağmurunun bu döngüsü sırasında kuyruklu yıldız, yıldızın geride bıraktığı toz ve parçacıkların dünya yoluna düşmesine neden olur. Dünya Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı'nın geçtiği yol üzerinde ilerlediğinde, kuyruklu yıldızın geride bıraktığı toz ve parçacıklar atmosfere girer. Atmosferde hızla yanarlar ve parlak ışıklar şeklinde gözlemlenirler. Bu olay, meteor olarak adlandırılır ve gökyüzünde yıldız kayması olarak da bilinir.

Perseid Meteor Yağmuru, gökyüzünde çıplak gözle görülebilen parlak meteor izleri üretir. Geceleri, karanlık bir gökyüzünde, bu meteorlar genellikle rahatlıkla fark edilebilirler. Her yıl Temmuz sonu ve Ağustos başı en iyi izlenebilecek zaman dilimini oluşturur ve bu dönemde geceler daha uzun olduğu için gözlem şansı artar. Perseid Meteor Yağmuru, gözlemciler için oldukça popüler bir etkinlik olmuştur. İyi bir gözlem yeri ve mümkünse ışık kirliliğinin olmadığı bir ortamda, bu gökyüzü olayını izlemek görsel bir şölen sunabilir.

konyada-perseid-meteor-yagmuru-en-guzel-burada-izlenecek.webp

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEREDEN İZLENİR?

Gökyüzünde görsel şölen oluşturan göktaşı veya meteor yağmuru, bu yıl Türkiye’den 12-13 Ağustos'ta izlenebilecek. Şehir ışıklarından uzak, açık havada gece boyunca bir saatte yaklaşık 80 göktaşı görmek mümkün olacak.

Perseid Meteor Yağmuru'nun en iyi izlenebileceği yerler, gökyüzünün en az ışık kirliliği olan bölgelerdir. Işık kirliliği azaldıkça meteorların parlaklığı ve sayısı daha iyi gözlemlenebilir.

KONYA’DA PERSEİD METEOR YAĞMURU BURADAN İZLENDİ

Perseid Meteor Yağmurunun en güzel izlenebileceği şehirlerden biri de Konya'ydı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK fotoğraf atölyesi bu amaçla bir etkinlik düzenledi. Fotoğraf tutkunları, bu gece Konya Büyükşehir Belediyesinin Kent Ormanında toplandı.

konyada-perseid-meteor-yagmuru-en-guzel-burada-izlenecek-001.jpeg

Sadece fotoğraf tutkunları değil, isteyen herkes Konya Kent Ormanında Perseid Meteor Yağmuru adı verilen görsel şöleni 00.00 - 04.00 saatleri arasında izleyebildi.

konyada-perseid-meteor-yagmuru-en-guzel-burada-izlenecek.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum