Konya’da PKK propagandası yapan 4 kişi yakalandı

Konya'da sosyal medyadan terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan ve Gara operasyonuna ilişkin olumsuz paylaşımları bulunan 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri hakkında tutuklama kararı çıktı.

Konya’da PKK propagandası yapan 4 kişi yakalandı

PKK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik Konya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile yürütülen açık kaynak çalışmalarında yeni bir gelişme yaşandı.

KONYA’DA OPERASYON

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyadan terör örgütü PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle 4 kişiyi gözaltına aldı.

GARA OPERASYONU PAYLAŞIMI

Zanlıların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Gara bölgesinde gerçekleştirdiği ve 13 vatandaşımızın şehit olduğu operasyonlara ilişkin olumsuz yönde paylaşımda bulundukları belirlendi.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Şüphelilerin evlerine yapılan baskınlarda bulunan çok sayıda dijital materyale el konuldu. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden 3’ü, serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen bir kişi ise nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.