Konya’da polis ve hakimin karıştığı kavgaya dair ilk açıklama
Konya Sille’deki bir kafede, polis ve hakimin de karıştığı kavgayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada taraflara yurt dışı yasağı getirildiği ayrıca kamera kayıtlarının silindiği iddialarının da incelendiği bildirildi.
Olay, 19 Temmuz 2025 gecesi saat 22.00 sularında Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, polis memuru M.T., eşi ve çocuklarıyla birlikte oturduğu sırada masa düzenlemesi nedeniyle işletme sorumlularıyla tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek fiziki müdahaleye dönüştü.
Kavgada, polis memuru M.T., H.K., O.K., Ç.T., M.K. ile işletmeci M.E.A., kardeşi hakim M.A.A. ve diğer yakınları Z.H.A. ve A.A. karşılıklı olarak birbirlerinden hakaret, tehdit ve kasten yaralama gibi suçlamalarla şikayetçi oldu. Olayda Z.H.A.’nın kemik kırığı yaşadığı, bazı kişilerin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Tüm taraflar darp raporu almak üzere hastaneye götürüldü.
BAŞSAVCILIKTAN RESMİ AÇIKLAMA
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kavga olayına ilişkin kamuoyundaki tepkiler üzerine yazılı açıklama yaptı.
İki grup arasında çıkan ve fiziki müdahaleye dönüşen kavgaya dair tarafların karşılıklı şikayeti üzerine derhal soruşturma başlatıldığını belirten Başsavcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 109. maddesi uyarınca taraflara yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığını duyurdu.
Olayın meydana geldiği iş yerindeki güvenlik kameralarının arızalı olduğu ve tamire gönderildiği yönündeki beyanların tutanak altına alındığı ifade edilen açıklamada, “kamera kayıtlarının kasten silindiği” yönündeki iddiaların da ayrıca ayrıntılı biçimde incelendiği ve soruşturma kapsamında değerlendirildiği belirtildi.
Ayrıca bazı tarafların yaralanma iddialarına ilişkin doktor raporlarının dosyaya eklendiği ve adli tıp değerlendirmelerinin sürdüğü aktarıldı.
Başsavcılık açıklamasında, hukuk devleti ilkesi vurgulanarak, “Tüm kişiler kanun önünde eşittir. Kolluk görevlileri ve yargı mensupları hakkında yürütülen işlemler, yasal çerçeve içinde ve görevli mercilerce yürütülmektedir” denildi.
Soruşturmanın tüm yönleriyle ve titizlikle sürdüğü belirtilerek, kamuoyuna saygıyla duyuruldu.
Kaynak:Haber Merkezi


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.