Konya’da polisten kaçtı, sebebi yakalanınca ortaya çıktı
Konya’nın Karapınar ilçesinde polisin “dur” ihtarına uymayan bir araç sürücüsü, kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı. Sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Olay, sabah saatlerinde Karapınar ilçe merkezinde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, rutin uygulama sırasında şüpheli gördükleri bir araca “dur” ihtarında bulundu. Ancak sürücü uyarıya aldırış etmeden kaçmaya başladı.
Polis ekipleri aracın peşine düştü, kovalamaca mahalle aralarına kadar sürdü. Korna ve siren sesleriyle sokaklar kısa süreliğine hareketlenirken vatandaşlar ne olduğunu anlamak için evlerinin cam ve balkonlarına çıktı.
Kısa süreli kovalamacanın ardından araç durduruldu. Yapılan kontrolde sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sürücü gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
“BİR ÇOCUK YA DA YAŞLI BİRİ OLABİLİRDİ”
Olayı izleyen mahalle sakinleri, dar sokaklarda büyük tehlike yaşandığını belirterek, “Bir çocuk ya da yaşlı biri çıkmış olsaydı sonuç çok kötü olabilirdi. Ehliyetsiz araç kullanmak hem kendine hem de başkasına zarar” dedi.
Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, vatandaşlara da trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.