Konya’da Roma döneminden kalma tarihi eseri kepçeyle söküp götürdüler
Konya’nın Meram ilçesinde bir caminin önünde toprağa gömülü halde bulunan Roma dönemine ait tarihi heykel kaidesi, kepçeyle sökülüp çekiciye yüklenerek çalındı. Polis ekiplerinin çalışması sonucu 3 şüpheli yakalandı.
Konya’nın Meram ilçesinde yaşanan tarihi eser hırsızlığı şaşkına çevirdi. Bir caminin ön kısmında bulunan ve Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu belirlenen tarihi heykel kaidesi, iş makinesi kullanılarak yerinden sökülüp çalındı.
KEPÇEYLE SÖKÜP ÇEKİCİYE YÜKLEDİLER
Edinilen bilgiye göre, caminin önünde toprağa gömülü halde bulunan tarihi heykel kaidesinin çalınması üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda, milattan sonra 2. ve 3. yüzyıllara, Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu belirlenen heykel kaidesinin kepçe yardımıyla bulunduğu yerden söküldüğü ve ardından çekiciye yüklenerek götürüldüğü tespit edildi.
O anlar kamerada...
POLİS 3 ŞÜPHELİYİ YAKALADI
Hırsızlık olayını aydınlatmak için çalışma yürüten polis ekipleri, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.



Kaynak:Haber Merkezi


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.