Konya’da şemsiyeler kapanmayacak! Meteoroloji gün gün açıkladı

Eylül ayını yağışlı kapatıp ekim ayına da yağmurla giren Konya’da gözler hafta sonuna çevrildi. Meteorolojinin 5 günlük tahminine göre cumartesi ve pazar günü kent merkezi ile çok sayıda ilçede gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Konya’da şemsiyeler kapanmayacak! Meteoroloji gün gün açıkladı

Konya’da son günlerde etkili olan yağışlı ve serin hava hafta sonunda da kendisini gösterecek.

Eylül ayının son günlerini yağış altında geçiren kent, ekim ayına da yağmur ve düşen hava sıcaklıklarıyla başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hafta sonunu da kapsayan yeni 5 günlük hava tahmini, şemsiyelerin bir süre daha elde kalacağını gösterdi.

KONYA’DA HAFTA SONU YAĞMUR VAR

Meteorolojinin tahminine göre Konya kent merkezinde 3 Ekim Cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Günün en düşük sıcaklığının 10, en yüksek sıcaklığının ise 16 derece olması tahmin ediliyor.

4 Ekim Pazar günü de gök gürültülü sağanak yağışın devam etmesi bekleniyor. Pazar günü sıcaklığın gece 8 dereceye kadar gerilemesi, gün içerisinde ise en fazla 18 dereceye ulaşması öngörülüyor. Hafta sonu planı yapan Konyalıları hem yağışlı hem de özellikle sabah ve gece saatlerinde serin bir hava bekliyor.

MERKEZ İLÇELERDE DE ŞEMSİYELER AÇILACAK

Yağış yalnızca kent merkeziyle sınırlı kalmayacak. Meteorolojinin tahminlerine göre cumartesi günü Karatay, Meram ve Selçuklu’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü de Karatay, Meram ve Selçuklu için gök gürültülü sağanak tahmini yapıldı. Merkez ilçelerde hafta sonu en düşük sıcaklıkların 7-8 dereceye kadar inmesi, gündüz sıcaklıklarının ise 18-19 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

BAZI İLÇELERDE SICAKLIK 3 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

5 günlük tahminde ilçelerdeki gece sıcaklıkları da dikkat çekti. Özellikle yüksek kesimlerde termometrelerin tek haneli rakamlara gerilemesi bekleniyor. Tahminlere göre Hadim ve Seydişehir’de bazı günlerde en düşük sıcaklık 3 dereceye, Derbent’te 4 dereceye, Derebucak ve Sarayönü’nde ise 5 dereceye kadar düşecek. Bozkır, Doğanhisar, Taşkent ve bazı diğer ilçelerde de gece sıcaklıklarının tek hanelerde seyretmesi öngörülüyor.

YAĞIŞ KONYA’NIN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE ETKİLİ OLACAK

Cumartesi günü tahmin haritasında Konya’nın çok sayıda ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış görülüyor. Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Karapınar, Karatay, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent ve Yalıhüyük yağış beklenen ilçeler arasında. Bazı ilçelerde ise yağış yerine çok bulutlu hava tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ DE YAĞIŞ BİTMİYOR

Pazar günü de Konya’nın birçok noktasında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Beyşehir, Bozkır, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Karatay, Meram, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent ve Yalıhüyük’te yağış tahmini bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün haftalık değerlendirmesinde de hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

YENİ HAFTADA HAVA TOPARLANACAK

Yağışlı hafta sonunun ardından Konya’da hava kademeli olarak toparlanacak. 5 Ekim Pazartesi günü kent merkezinde gök gürültülü sağanak yağışın sürmesi beklenirken sıcaklığın 9-20 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

6 Ekim Salı ve 7 Ekim Çarşamba günü ise yağışın yerini parçalı bulutlu havaya bırakması bekleniyor. Sıcaklıkların gündüz 20 derece civarında, gece ise 8-10 derece dolaylarında seyredeceği öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.