Konya’da sevgilisini öldüren 18 yaşındaki genç yeniden yargılanıyor

Konya’da 18 yaşındaki bir genç, eğlence merkezinde çalışan sevgilisi Elif Yakın’ı (24) öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararın istinaf tarafından bozulması üzerine gencin yeniden yargılanmasına başlandı.

Konya’da sevgilisini öldüren 18 yaşındaki genç yeniden yargılanıyor

Olay, 16 Kasım 2022’de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Veysel Karani Caddesi üzerinde yaşanmıştı.

İddiaya göre; yerde bir kişinin yattığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Elif Yakın’ın (24) göğsünden tabanca ile vurulduğu belirledi.

HASTANEDE ÖLDÜ

Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Elif Yakın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti Seyfullah K'nin (18) işlediğini tespit etti.

Suç aleti tabancayla birlikte gözaltına alınan Seyfullah K'nin olaydan önce telefonda konuştuğu Elif Yakın ile tartıştığı ve olay yerinde buluştukları öne sürüldü.

konyada-18-yasindaki-bir-genc-eglence-merkezinde-calisan-sevgilisi-elif-yakini-24-oldurdugu-gerekcesiyle-muebbet-hapis-cezasina-carptirilmisti-kararin-istinaf-tarafindan-bozulmasi-uzerine-gencin-yeniden-yargilanmasina-baslandi.jpg

DAHA ÖNCE 1 AY UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINMIŞ

Polis ekiplerince olay sonrası yakalanıp gözaltına alınan Seyfullah K. hakkında, Elif Yakın tarafından ağustos ayında 'tehdit' suçundan 1 aylık uzaklaştırma kararı aldırıldığı ortaya çıktı.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Seyfullah K'nin, ilk ifadesinde, ''Elif ile 1,5 yıl önce tanıştık ardından aramızda gönül ilişkisi başladı. Ben onun faturalarını ödüyor, evin ihtiyaçlarını karşılıyordum. Daha önce tartıştığımız için dün buluşmak için çağırdım. O da taksiyle geldi. Buluştuğumuz yerde konuşurken bana küfretti. Benimle param için birlikte olduğunu, beni sevmediğini söyledim. Sonra tabancayı çıkarıp, ateş ettim. Ardından otomobilimle olay yerinden kaçtım'' dediği öğrenildi.

konyada-18-yasindaki-bir-genc-eglence-merkezinde-calisan-sevgilisi-elif-yakini-24-oldurdugu-gerekcesiyle-muebbet-hapis-cezasina-carptirilmisti-kararin-istinaf-tarafindan-bozulmasi-uzerine-gencin-yeniden-yargilanmasina-baslandi-001.jpg

SANIK YENİDEN YARGILANIYOR

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan sanığa "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, karar eksik hususların giderilmesi için Konya Bölge Adliye Mahkemesince bozulmuştu.

Kararın istinaf tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanmasına başlandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Seyfullah K. (18) ile taraf avukatları katıldı.

Seyfullah K, önceki beyanlarını tekrarladı, olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Sanık avukatı, sanığın yaş durumuna ilişkin dava dosyasına sunulan Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz ederek, "Raporu kabul etmiyoruz. Sanığın annesi ve halasının tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumundan gelen rapor ile resmi nüfus kayıtları incelendiğinde tanık beyanlarının sanığın yaşı hususunda dosyaya bir yenilik katmayacağından sanık avukatının talebini reddetti.

Heyet, daha önce dinlenmeyen başka iki tanığın dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.