Altın 5774.275
BIST 11003.81
Dolar 42.5234
Euro 49.5873
Sterlin 56.7997

Konya’da sevincin önüne geçen korku kalmadı

Konya Ilgın’da bir düğünde ev sahibi, olası kazaları önlemek için “Silah atmak yasaktır” pankartlarıyla farkındalık oluşturdu. Tören boyunca havai ateş ve silah kullanımına kesinlikle izin verilmeyerek güvenli bir şekilde kutlama yapıldı.

Konya’da sevincin önüne geçen korku kalmadı

Türkiye genelinde düğünlerde havaya ateş açılması zaman zaman can kayıplarına ve yaralanmalara yol açıyor. Bu kapsamda Konya'nın Ilgın ilçesinde düzenlenen bir düğünde, ev sahibi farkındalık oluşturacak bir adım attı.

Düğün alanının girişine ve sahne yakınındaki görünür noktalara “Silah atmak yasaktır” yazılı pankartlar asıldı. Davetliler tören boyunca havai ateş ve silah kullanımına kesinlikle izin verilmeyeceği konusunda uyarıldı.

"SEVİNCİMİZ ACIYA DÖNÜŞMESİN İSTEDİK"

Ev sahibi, uygulamanın amacını, “Sevincimiz acıya dönüşmesin istedik. Herkesin güvenle eğlenmesi için böyle bir önlem aldık.” sözleriyle açıkladı. Davetliler de uyarıyı olumlu karşıladı ve organizasyon boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

konyada-sevincin-onune-gecen-risk-kalmadi.jpg

Yetkililer, düğün ve benzeri etkinliklerde meskûn mahalde silah kullanımının suç olduğunu hatırlatarak vatandaşları kurallara uymaya çağırıyor. İlçe genelinde güvenlik güçleri de etkinliklerde devriye ve denetimlerini sürdürüyor.

Ilgın’daki bu örnek uygulamanın, düğün sezonunda diğer organizasyonlara da güvenli kutlama konusunda örnek olması bekleniyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.