Konya’da şiddetli yağış bir mahalleyi bu hale getirdi

Konya’nın bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağış, günlük hayatı olumsuz etkiliyor ve hasara yol açıyor. Dün; Meram, Ilgın ve Güneysınır’daki su baskınları, bu kez Emirgazi ilçesinde görüldü. Araziler su altında kaldı, yollarda çökmeler oluştu.

Konya’da şiddetli yağış bir mahalleyi bu hale getirdi

Meteoroloji’nin uyarısı sonrasında Konya’da 3 gündür sağanak yağmur etkili oluyor.

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve kentin farklı bölgelerinde aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar, Ilgın, Güneysınır ve Meram Hatunsaray’da taşkınlara yol açtı, tarım arazileri, evler ve yollar sular altında kaldı.

Konya Valiliği’nin de uyarı üstüne uyarıda bulunduğu yağışlar, bu kez Emirgazi ilçesinde etkili oldu.

İlçeye bağlı Kutburun Mahallesi’nde sağanak yağışın etkisiyle taşkınlar oluştu, arazileri ve evleri su bastı, yollarda çökmeler oluştu.

 

 

BELEDİYE VE AFAD ÇALIŞMA YAPIYOR

Bölgede incelemelerde bulunan İlçe Belediye Başkanı Nurişen Koçak, “Bölge halkımıza çok büyük geçmiş olsun. Yolu ve arazide meydana gelen göçükleri inceledik. Şu anda AFAD ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Gereken bütün işlemleri en kısa süre içerisinde yapacağız.” dedi.

konya-emirgazide-siddetli-yagis-bir-mahalleyi-bu-hale-getirdi-002.jpg

‘BU YARIKLAR HIZLA DEVAM EDECEK’

Yarıkları inceleyen Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar, “Daha önce yer altı suyunun çekilmesine bağlı olarak obrukların ve çatlakların bir başka süreci yüzey yarıklarına çevrilmiş durumda. Yer altı suyunun aşırı kullanımının olduğu bölgelerde zaman zaman farklı ebatlarda ortaya çıkan obruklar, yüzey faylanmalarına dönmüş durumda. Toprak kurudu, çatladı şimdi de yüzey faylanmalarına dönüşüyor. Bu yarıklar zaman içerisinde açılmaya devam edecek. Bölgedeki su rejimi böyle devam ettiği sürece bu yarıkları hızla devam edecek. Buralarda çökme periyodu izlenmesi lazım. Ölçülerek takip edilmesi gerekiyor. Bu yarıkları, bir kez olmuş bitmiş olarak görmemek gerekir. Devamı gelecektir, takip edilmesi gerekir. Depremde kırılma olur, öyle kalır ama bunlar devamı gelen çökmeler. Bunlar, bölgesel çökmelere de neden olur. Başlangıcından itibaren ilerleyişi takip edilmeli. Kontrol altında tutulması gerekir” dedi.

konya-emirgazide-siddetli-yagis-bir-mahalleyi-bu-hale-getirdi-001.jpg

konya-emirgazide-siddetli-yagis-bir-mahalleyi-bu-hale-getirdi.jpg

konya-emirgazide-siddetli-yagis-bir-mahalleyi-bu-hale-getirdi.jpeg

konya-emirgazide-siddetli-yagis-bir-mahalleyi-bu-hale-getirdi-002.jpeg

konya-emirgazide-siddetli-yagis-bir-mahalleyi-bu-hale-getirdi-003.jpg

konya-emirgazide-siddetli-yagis-bir-mahalleyi-bu-hale-getirdi-003.jpeg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.