Konya’da sigara denetimcilerinin rüşvet ağı operasyonunda yeni detaylar

Konya polisi, düzenlediği operasyonla tütün ve sigara denetimi yapan sağlık memurları ile kafe işletmecileri arasındaki rüşvet ağını deşifre etti. Delillendirme, 'Nikotin' isimli WhatsApp grubundan yapıldı. İşte operasyona dair yeni detaylar.

Konya’da sigara denetimcilerinin rüşvet ağı operasyonunda yeni detaylar

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbarı değerlendirdi. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde tekniker kadrosunda görev yapan ve bar, pavyon, kafe gibi iş yerlerine yapılacak olan denetimler öncesinde iş yerlerine haber veren ve bununla ilgili her bir iş yerinden aylık 3 bin-4 bin TL civarında para alan, para vermeyen işyerlerini kapatan, denetime tabi olabilecek çeşitli iş yerlerine giderek buralarda kendi nüfuslarını kullanmak suretiyle hesap ödemeden ayrıldığı iddia edilen kişilere baskın düzenledi. Haziran ayında yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'NİKOTUN' GRUBU RÜŞVET AĞINI ORTAYA KOYDU

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının dosya ile ilgili soruşturmasında sona gelindi. Elde edilen detaylar, şaşkına çevirdi. Tutuklu 4 sağlık memuru hakkında 'rüşvet almak', 6'sı işletmeci 1'i memurlar ile işletmeciler arasında iletişimi sağlayan 7 kişi hakkında ise 'rüşvet vermek' suçundan iddianame düzenlendi.

İddianamede kafe işletmecilerinin kurduğu 'Nikotin' isimli WhatsApp grubu dikkat çekti. Sağlık memurlarının denetime gitmeden önce aracı konumunda buluna Cemil V'ye (49) haber verdikleri Cemil V'nin de gruptan sağlıkçıların hangi yerlere denetime geleceğini, hazırlıklı olmaları konusunda uyarıda bulunduğu belirlendi.

SAĞLIKÇILARA HEDİYELER ALMIŞLAR

WhatsApp gurubunu inceleyen polis, Cemil V'nin gruptan yazarak, işletmecilerden para topladığı, toplanan paralarla sağlık memurlarına çeşitli hediyeler aldığı tespit etti. Bir mesajında Cemil V'nin sağlık memuru Hasan Ç'ye eşofman aldığı, ikilinin mesajlarında hangi renk olup olmaması gerektiği konusunda konuştukları da belirlendi.

Sağlıkçıların bu rüşvetleri zaman zaman elden zaman zaman da hesaplarına göndermek suretiyle aldıkları belirtildi. İddianamede 'Nikotin' gurubuna girmek isteyenlerin de 6 bin TL para verdikleri de kaydedildi.

SAĞLIK MEMURUNUN 'PARAMI YATIR' DİYE BASKI YAPTIĞI İDDİASI

Bu rüşvet ağını kurduğu ileri sürülen sağlık memuru Kurtuluş G'ye (54) 'Baba', diğer sağlık memuru Hasan Ç'ye (57) ise 'Dayı' olarak hitap ettikleri belirlendi.

Kurtuluş G'nin bir kafe işletmecisi ile aralarında yaptığı konuşmada, parasının o günün içerisinde yatırmasını istediği, işletmecinin çok sıkışık olduğunu ve halletmeye çalışacağını söylediği, Kurtuluş G'nin o gün içerisinde hesabına 4 bin TL para transferi olduğu kaydedildi. Sağlık memurlarının rüşvet vermeyi reddeden işyerlerine de sık sık denetim yaparak, cezai işlem uyguladığı ve kapatma cezası verdiği belirtildi.

SAĞLIK MEMURUNDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Kurtuluş G. ifadesinde, "Kafecilere danışmanlık hizmeti veriyorum. Daha önce tecrübeli olduğum için ne yapmaları gerektiğini söylüyorum. Bu hizmet karşılığında para alıyorum" dediği ileri sürüldü.

Kaynak:Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum