Konya’da şivlilik anlamlı bir kampanya ile bütünleştirildi!

Konya’da şivlilik geleneği sürüyor. Karatay Belediyesi, üç ayların başlangıcı nedeniyle yapılan şivlilik etkinliğini anlamlı kampanyaya dönüştürdü. “Şivliliğini kardeşinle paylaş” ile şivlilik heybe bedeli depremzede ve Gazzeli çocuklara ulaştırılacak.

Konya’da şivlilik anlamlı bir kampanya ile bütünleştirildi!

Konya'da, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle asırlardır yapılan 'şivlilik' adı verilen gelenek sürüyor. Kandili sabahında sokaklara çıkan çocuklar, gruplar halinde komşularından şivlilik topluyor.

“ŞİVLİLİĞİNİ KARDEŞİNLE PAYLAŞ”

Karatay Belediyesi, üç ayların başlangıcı nedeniyle yapılan şivlilik etkinliğini anlamlı kampanyaya dönüştürdü. “Şivliliğini kardeşinle paylaş” ile şivlilik heybe bedeli depremzede ve Gazzeli çocuklara ulaştırılacak.

konyada-sivlilik-anlamli-bir-kampanya-ile-butunlestirildi.jpg

BAŞKAN KILCA DUYURDU

Kampanyayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya hesabından duyurdu. Kılca şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili çocuklar, kıymetli hemşehrilerim. Bir Konya geleneği Şivlilik için yarın farklı noktalarda etkinliklerimiz olacak. Şehrimizde şivliliği yaşarken bir farkındalığı da pekiştirmek istedik. Şivliliğin özünü oluşturan hatırlama ve paylaşma duygusunu bu yıl deprem bölgesindeki evlatlarımıza ve zalim İsrail’in işgali altında yaşam mücadelesi veren Gazze’deki çocuklarımıza ulaştırmak istiyoruz. Yanıbaşımda Karatay mobil uygulamamızın online işlemler menüsünde yer alan dijital başvurular bölümüne girerek çocuklarınız adına “Şivliliğini Kardeşinle Paylaş” kampanyamıza kayıt olabilirsiniz. Yapacağınız her kayıt için bir şivlilik heybesi bedelini deprem bölgemizdeki ve Filistin’deki çocuklarımıza sizlerin adına Karatay Belediyesi olarak biz ulaştıracağız”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.