Konya’da şivlilik toplayan çocuklara etliekmek sürprizi

Konya’da fırın işleten Ömer ve Yücel Fazıloğulları kardeşler, şivlilik toplayan çocuklara etliekmek ikram etti. Ömer Fazıloğulları, “Çocuklar heyecan ile evden kahvaltı yapmadan çıkıyorlar. Biz de aç dolaşmasın diye etliekmek dağıttık” dedi.

Konya’da şivlilik toplayan çocuklara etliekmek sürprizi

Üç ayların başlangıcında Konya halkı tarafından kutlanan “Şivlilik” geleneği için çocuklar kapı kapı dolaşarak “Şivlilik” topladı.

Merkez Karatay ilçesi Karacihan Mahallesinde etliekmek fırını işleten Ömer Fazıloğulları ve kardeşi Yücel Fazıloğulları da kendileri küçük yaşlarda kahvaltı yapmadan şivlilik topladıkları için gezen çocuklar aç dolaşmasınlar diye iş yerlerine gelen çocuklara etliekmek ikram etti.

“KAHVALTI YAPMADAN ÇIKAN ÇOCUKLAR AÇ DOLAŞMASIN DİYE ETLİEKMEK DAĞITTIK, TOK GEZSİNLER”

Çocuklara etliekmek dağıtan usta Ömer Fazıloğulları, “Konya'mızın gelenekseli olan Şivlilik, yani üç ayların başlangıcı. Bu güzel günde çocuklar heyecan ile evden kahvaltı yapmadan çıktıkları için biz de çikolata, şeker yerine, çocuklar aç dolaşmasın diye etliekmek dağıttık. Tok gezsinler, bugünü mutlu geçirsinler. Böyle bir etkinlik yapalım dedik. Biz zamanında yemek yemeden sabah erken çıkıyorduk sokağa, aç dolaşıyorduk. Şeker, çikolata yiyorduk, midemiz bulanıyordu ve akşam yemek yiyemiyorduk. Çocuklar aç dolaşmasın diye böyle bir şey aklımıza geldi, yaptık” dedi.

konyada-sivlilik-toplayan-cocuklara-etliekmek-surprizi.jpg

Etliekmek ustası Yücel Fazıloğulları ise “Konya'mızın geleneksel Şivlilik gününde şeker, lokum, çikolata ve leblebi gibi ürünler dağıtılıyor. Biz de değişiklik olması adına çocuklar evden kahvaltı yapmadan çıkıyor, çocuklar sebeplensin, aç gezmesinler diye bu tür bir etkinlik yaptık” şeklinde konuştu.

Etliekmek dükkanına ellerinde poşetlerle "Şivlilik" diye gelen çocuklar ise etliekmek ikramından memnun olduklarını söyleyerek, teşekkür etti.

konyada-sivlilik-toplayan-cocuklara-etliekmek-surprizi-001.jpg

konyada-sivlilik-toplayan-cocuklara-etliekmek-surprizi-002.jpg

konyada-sivlilik-toplayan-cocuklara-etliekmek-surprizi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum