Konya’da skandal mesaj atan doktorlardan ilk görüntü

Konya'da hastalara yönelik uygunsuz yazışmalarda bulundukları iddia edilen ve gözaltına alınan 2 doktor sağlık kontrolünden geçirildi. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Konya'da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarına ait olduğu öne sürülen WhatsApp grubunda kadın hastaların fiziksel özellikleri ve kıyafetleriyle ilgili yazışmalar yaptığı iddia edilen ve görevden uzaklaştırılan 2 asistan doktor hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Şüpheliler S.Ö. ve O.T., İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

SAĞLIK KONTROLÜNE TERS KELEPÇE İLE GETİRİLDİLER

'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak paylaşmak' suçlarından gözaltına alınan doktorlar S.Ö. ve O.T., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi’ne ters kelepçe takılarak getirildi.

konyada-skandal-mesaj-atan-doktorlardan-ilk-goruntu.jpeg

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST KALDILAR

Hijyen maskesiyle yüzlerini gizlemeye çalışan 2 doktor, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan iki doktor sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

konyada-skandal-mesaj-atan-doktorlardan-ilk-goruntu-001.jpeg

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak paylaşmak" suçlarından 2 doktor hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında doktorlar S.Ö. ve O.T'nin gözaltına alınması talimatı verildiği kaydedilerek, "Olayla ilgili olarak soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir." ifadesi kullanıldı.

Selçuk Üniversitesinden (SÜ) yapılan açıklamada, üniversitenin tıp fakültesi hastanesindeki bazı sağlık çalışanlarına ait olduğu iddia edilen yazışmalarla ilgili soruşturma başlatıldığı, iddiaya konu personelin görevden uzaklaştırıldığı bildirilmişti.

konyada-skandal-mesaj-atan-doktorlardan-ilk-goruntu-002.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
  • İbrahim kasbolat / 15 Nisan 2025 10:37

    Yüzlerini ifşaa edeceksinizki herkes bilecek

    Yanıtla (0) (0)
  • Sss / 13 Nisan 2025 22:23

    Bunlara bide biz ailemisi sağlımızı teslim ediyoruz yazıklar olsun bide serbest mi kaldılar görev vermiyceksin bunlara bir yerde bu saatten sonra sayın hakimim

    Yanıtla (0) (0)
  • Fatıma akbaş / 13 Nisan 2025 22:05

    Sayın mahkeme heyeti sağlığa devam etsinler diye mi serbestlik verdi

    Yanıtla (0) (0)
  • Muttalip yaşar / 13 Nisan 2025 20:42

    Taksiciye gasp etmeye çalışıyorlar adamın adını soyadını yazıyorlar düşman sahibi olsun der gibi taksiciyi korumuyorlar sapık adı iki doktorun ne adı ne yüzleri belli niye kardeşim ifşa edilecekse bu doktorlar ifşa edilmeli utanmadan sıkılmadan gezememeliler

    Yanıtla (5) (0)
  • kardeşim göstermeyecekseniz göstermeyecem diyin / 13 Nisan 2025 15:35

    hay allahım ne kimlik belli ne tip

    Yanıtla (1) (0)