Konya’da son 4 yılda dünyaya gelen 32 bin bebeğin doğum yeri aynı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Haber Dairesi’ni ziyaret etti. Ziyarette birinci gündem maddesi, 4 yılda bölgenin sağlık üssü haline gelen Konya Şehir Hastanesi oldu. Koç, rakamları verdi, “İlklere de burada imza atıyoruz” dedi.

Konya’da son 4 yılda dünyaya gelen 32 bin bebeğin doğum yeri aynı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’u, Haber Dairesi’nde, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet Akbıyık ve Fatma Tunçer Öncü ağırladı.

İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Barış Şayir’in de yer aldığı görüşmede Başkan Tatlısu, ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.

“HABER DAİRESİ SEKTÖRE ÖRNEK OLDU”

Tatlısu, 5 yıl önce çıktıkları yolda yeni medya alanında bir çığır açtıklarını ve başta Konya olmak üzere Türkiye genelinde birçok internet sitesine örnek oluşturduklarını, bunun günümüzde de geçerliliğini koruduğunu dile getirdi. Başkan Tatlısu, Haber Dairesi’nin, Google ve Facebook gibi sosyal medya mecralarının engellemelerine rağmen var gücüyle çalışmalarını sürdürüp halkımızın sesi olmaya devam ettiğini söyledi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise Haber Dairesi’nin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti, Tatlısu’nun şahsında tüm ekibi kutladı.

konyada-son-4-yilda-dunyaya-gelen-32-bebegin-dogum-yeri-ayni.jpeg

4 YILDA BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ OLDU

Daha sonra Konya’da yürütülen sağlık hizmetlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler aktaran Koç, Konya Şehir Hastanesine ayrı bir parantez açtı. Hastanenin açılışının üzerinden 4 yıl geçtiğini, bu sürede önemli çalışmaların altına imza atıldığını dile getiren Koç, bölgenin sağlık üssü Konya Şehir Hastanesinin 4 yıllık rakamlarını verdi.

RAKAMLARLA KONYA ŞEHİR HASTANESİ

Prof. Dr. Koç, “Bu süre içinde 364 bin 66 ameliyat yapıldı, 277 bin 730 yatan hastaya sağlık hizmeti verildi. Toplam muayene sayımızın 8 milyon 929 bin 783’e ulaştığı Konya Şehir Hastanesi, uçak ve ambulans helikopterler ile il dışından gelen 196 vakadan 167’sinin tedavi altına alındığı sağlık kurumu oldu.” dedi.

konyada-son-4-yilda-dunyaya-gelen-32-bebegin-dogum-yeri-ayni.jpg

32 BİNE YAKIN BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Sağlık Müdürü Koç, 4 yılda Konya Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen bebek sayısının ise 31 bin 805’e ulaştığını sözlerine ekledi.

konyada-son-4-yilda-dunyaya-gelen-32-bebegin-dogum-yeri-ayni-001.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.