Konya’da spor camiası ödül töreninde buluştu

2023 yılında düzenlenen ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Konya’yı temsil eden sporcular ve antrenörler Selçuklu Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Konya’da spor camiası ödül töreninde buluştu

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcuları, antrenörleri ve aileleri Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Selçuklu’nun Şampiyonları Ödül Töreni” programında bir araya geldi.

2023 yılında katıldığı Ulusal ve Uluslararası şampiyonalarda şehrimizi ve ülkemizi bir kez daha gururlandıran Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcuları ve antrenörleri Selçuklu Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-004.jpeg

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, programda yaptığı konuşmada, belediye olarak spora büyük değer verdiklerini söyledi. Sporcuların başarısında ailelerin büyük emeği olduğunu ifade eden Pekyatırmacı, şöyle konuştu:

"Burada en büyük alkışı ailelerimiz hak ediyor. Gece gündüz demeden çocuklarına destek oldukları için onlara tekrar teşekkür ediyorum. Selçuklumuzu sporun merkezi haline getirdik. Bugün baktığımız zaman yaz ve kış spor okullarımızdan son 5 yılda 15 farklı branşta toplam 94 bin 834 öğrencimiz faydalanmış. '3. Sınıflar Yüzme Öğreniyor' projemizde son 5 yılda 7 bin 72 öğrencimize yüzme becerisi kazandırdık. Kısa bir süre önce başlattığımız sporcu seçme programımızda şu ana kadar 4.600 sporcumuzun ölçüm testlerini gerçekleştirdik. Kulübümüz son 5 yılda 135'i altın, 85'i gümüş ve 93'ü bronz olmak üzere toplam 313 madalyayı Selçuklumuza kazandırarak, büyük bir başarıya imza attı. İnşallah bundan sonra da nice büyük başarılara hep birlikte imza atacağız."

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-002.jpg

“OLİMPİYATLARA SPORCU YETİŞTİRECEĞİZ”

Selçuklu Belediyesi olarak bu zamana kadar spora en büyük değeri verdiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı,“Selçuklumuzu sporun merkezi haline getirdik. Bugün baktığımız zaman yaz ve kış spor okullarımızdan son 5 yılda 15 farklı branşta 94 bin 834 öğrencimiz faydalanmış. Bizim aslında Türkiye örnek olacak en büyük projemiz Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimiz. Bu merkezimizin temel atma törenini de Gençlik Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirmiştik. Merkezimiz tamamlandığında günde aynı anda bin 500 sporcumuz 18 farklı spor branşında spor yapma imkanını bu merkezimizde bulacak. İnşallah bu tesisimizden nice milli sporcularımız yetişecek. Biz artık kendimize yeni bir hedef koyduk inşallah bu tesisimizden olimpiyatlara sporcu yetiştireceğiz.” diye konuştu.

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-001.jpg

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programa, Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, KASKF Başkanı Remzi Ay ile sporcuların aileleri katıldı.

Konuşmaların ardından farklı branşlarda derece alan sporculara hediyeler verildi.

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-003.jpeg

Güreş, Halter, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Bisiklet ve Wushu Kung-Fu branşlarında mücadele eden toplam 58 sporcu 46 altın, 29 gümüş ve 33 bronz madalya olmak üzer toplam 108 madalya kazanma başarısı gösterdi.

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-002.jpeg

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-001.jpeg

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-005.jpeg

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-006.jpeg

konyada-spor-camiasi-odul-toreninde-bulustu-007.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.