Konya’da STK’lardan Suriyeli eylemleri sonrası çağrı

Kayseri’de yaşanan çirkin olay sonrası Suriyelilere tepkinin arttığı Konya’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan vatandaşlara sağduyu çağrısı yapıldı, “Provokasyona gelmeyelim.” denildi.

Konya’da STK’lardan Suriyeli eylemleri sonrası çağrı

Kayseri’de yaşanan iğrenç olay sonrası dün gece Konya’nın da aralarında bulunduğu bazı şehirlerde Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiş, 474 kişi gözaltına alınmıştı.

KONYA'DA STK'LARDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, Kayseri'deki olaylar ve sonrası yaşananlarla ilgili provokasyona gelinmemesi çağrısında bulundu. Ceylan, düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin sistematik tarzda ırkçı ve nefret dalgalarıyla boğulma tehlikesi geçiren ülke görünümüne sürüklenmeye çalışıldığını söyledi.

Bireylerin işlediği cürüm veya kabahatlerin öne çıkartılarak köken ayrımları ve ithamları üzerinden saldırganlığın meşrulaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Ceylan, nefret dalgasının beslediği linç atmosferinin yaygınlaştırılmak istendiğine dikkati çekti.

konyada-stklardan-suriyeli-eylemleri-sonrasi-cagri.jpg

Ceylan, ırkçı provokasyonların toplumun huzur ve barışını tehdit ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kamuoyuna sükunet çağrısında bulunuyoruz. Bu ülkeyi, toprakları ve milleti sevmenin göstergesinin vandallık olmadığını hatırlatıyoruz. Kendisini bu ülkeyi seven olarak tanımlayan bütün kardeşlerimizi; güvenlik görevlilerine ve hükümet yetkililerinin yönlendirmelerine riayet etmeye, toplumsal huzuru bozacak hiçbir girişimde bulunmamaya davet ediyoruz."

konyada-stklardan-suriyeli-eylemleri-sonrasi-cagri-001.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.