Konya’da sürücüler yayalara yol veriyor mu? Trafik ekiplerinden ilginç denetim

Konya’da trafik ekipleri ilginç bir yaya geçidi denetimine imza attı. Ekipler önce drone ile sürücülerin ne kadarının yayalara yol verdiğini izledi. Sonrasında da kendileri denetime katılarak sürücülerde yol verme oranının ne kadar arttığını gözlemledi.

Konya’da sürücüler yayalara yol veriyor mu? Trafik ekiplerinden ilginç denetim

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, hem yaya ve sürücüleri bilgilendirmek hem de farkındalık oluşturmak için ilginç bir denetime imza attı.

ÖNCE DRONE SONRA TRAFİK EKİPLERİ 

Yaya geçitlerinde sürücülerin her hangi bir denetleme olmadan yayalara yol verme oranını takip etmek için önce trafik ekipleri, sürücülere görünmeden drone ile takip yaptı. Sonrasında ise ekipler yaya geçitlerine çıkarak sürücülerin görebileceği şekilde yollarda durdular.

konyada-suruculer-yayalara-yol-veriyor-mu-trafik-ekiplerinden-ilginc-denetim.jpeg

SÜRÜCÜLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TRAFİK EKİPLERİNİ GÖRDÜKTEN SONRA YOL VERDİ

Polis ekipleri gelmeden önce yaya geçitlerinde yol verme oranı, polis ekipleri geldikten sonra büyük oranda arttı. Sonrasında okul çıkışı yoğunluğunda ekipler trafiği durdurarak öğrencilerin ve yayaların geçmesine yardımcı oldu.

konyada-suruculer-yayalara-yol-veriyor-mu-trafik-ekiplerinden-ilginc-denetim-001.jpeg

Yapılan uygulamanın amacının hem sürücü ve yolcuları bilgilendirerek bilinçlendirmek hem de farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren yetkililer, uygulamayı gören vatandaşlardan da tam not aldı.

Yapılan uygulamaların özellikle okul giriş çıkış saatlerinde artarak devam edeceği ve yayaların güvenle ulaşımlarını sağlayabilmeleri adına çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.