Konya’da tarım arazilerinde son durum ne? Başkan Üner’den çiftçilere uyarı

Konya’da Mart ve Nisan yağışları çiftçinin yüzünü güldürüyor. Peki, Konya Ovası’ndaki tarım arazilerinde son durum ne, ürünlerin gelişimleri nasıl, risk var mı? Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, cevapladı, bir de çiftçilere uyarı yaptı.

Konya’da tarım arazilerinde son durum ne? Başkan Üner’den çiftçilere uyarı

Konya Haber: Yağışlı geçen Mart ve Nisan yağışları Konya Ovası’nda tarım arazilerini hareketlendi.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve odanın teknik danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, bölgedeki bu hareketliliği ve bitki gelişimini yerinde inceledi.

Başkan Durmuş Üner, baharlık ürünlerde başta sulama olmak üzere üretim maliyetlerinin çok artması nedeni ile çiftçilerimizin garanti ekim zamanlarını dikkate aldığını, yağışlar sonrası toprak tavlarının iyi olması havaların ısınması ve don riskinin gözükmemesi sebebi ile bugünlerde mısır ve şekerpancarı ekiminin çok hızlandığını belirtti.

Üner, çiftçilerimiz için sulama yapmadan sağlıklı çıkışı sağlamanın mısır ve pancar için çok önemli olduğunu bu yüzden bayramda beklenen yağış öncesi çiftçilerimizin acele ettiğini söyledi.

konyada-tarim-arazilerinde-son-durum-ne-baskan-unerden-ciftcilere-uyari.jpg

ÇİFTÇİLERE UYARI

Ayrıca Başkan Durmuş Üner, bu yıl havaların mantar hastalıkları için uygun gittiğini belirterek “Çiftçilerimiz tarlalarını sık sık kontrol etsin. İhtiyaç duymaları halinde odanın kendi yürür hassas ilaçlama makinası ile çiftçilerimize yardımcı oluyoruz” dedi.

Prof. Dr. Süleyman Soylu ise bu tarihten itibaren mısır ve pancar ekimi için önemli bir risk gözükmediğini ve çiftçilerimizin ekimlere başlayabileceklerini kaydetti.

konyada-tarim-arazilerinde-son-durum-ne-baskan-unerden-ciftcilere-uyari-001.jpg

Soylu, “Bayram öncesi esen şiddetli lodos rüzgarlarının buğday ve arpa tarlalarında bitki gelişimlerini hızlandırdığını olumlu katkı yaptığını fakat bunun yanında topraktaki nemi de uçurdu. Çiftçilerimizin yağış durumuna göre verim için kritik dönem olan bu ayda toprak nemine göre mutlaka yeterli su ve bitki besleme uygulamalarını yapabilirler.” dedi.

konyada-tarim-arazilerinde-son-durum-ne-baskan-unerden-ciftcilere-uyari-002.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.