Konya’da terör operasyonu! Biri sözde emir 2 kişi gözaltına alındı

Konya’da DEAŞ terör örgütü adına sözde emir konumunda faaliyet yürüttüğü tespit edilen bir kişi ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan bir kadın yakalandı.

Konya’da terör operasyonu! Biri sözde emir 2 kişi gözaltına alındı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Konya Cumhuriyet Başsavcılığının DEAŞ terör örgütüne yönelik sürdürdüğü soruşturma dosyası kapsamında yürüttüğü çalışmalarda DEAŞ terör örgütü adına Konya’da faaliyetlerde bulunan bir kişiyi tespit etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ELEMAN TEMİN ETTİĞİ İDDİASI

Bir işletmede elektrikçi olarak çalıştığı tespit edilen Ercan T, TEM ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin örgüt adına sözde emir konumunda faaliyet gösterdiği, terör örgütüne eleman temin ettiği ve örgütle bağlantılı kişilere sohbet verdiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan zanlının adresinde kendisine ait olduğu tespit edilen bir cep telefonu ile bir dizüstü bilgisayara el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ercan T, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKINCA ANTALYA’DAN KONYA’YA KAÇMIŞ

Hakkında DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama emri bulunan Sibel Ü. isimli şüphelinin Antalya’da ikamet ettiği ve yakalama kararının ardından Konya’ya kaçtığı öğrenildi. Şüpheli, Karatay ilçesinde bir evde polis ekipleri tarafından yakalandı.

Sibel Ü. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.