Altın 5749.375
BIST 11293.68
Dolar 42.5987
Euro 49.6241
Sterlin 56.7239

Konya’da ticari değeri yüksek yeni bir malzeme üretilecek

Konya’da NEÜ Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Alican Bahadır Semerci yürütücülüğünde hazırlanan proje kapsamında ticari değeri yüksek yeni bir malzeme üretilecek. Proje, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

Konya’da ticari değeri yüksek yeni bir malzeme üretilecek

Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Alican Bahadır Semerci yürütücülüğünde hazırlanan “Algden Çevre Dostu Ag₂O Nanopartikül Katkılı Selüloz/PVA Biyokompozit Sentezi ve Antibakteriyel Özelliklerinin İncelemesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 - Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Proje hakkında bilgiler veren Semerci, “Çalışma kapsamında alg biyokütlesinden elde edilen selüloz kullanılarak çevre dostu biyokompozit malzemeler üretilecek. Biyolojik olarak parçalanabilir yapıya sahip bu kompozitlerin; yeşil ve sürdürülebilir ekonomi yaklaşımını destekleyen, biyo-bazlı, ticari değeri yüksek ve çok yönlü kullanım alanlarına sahip yeni nesil bir malzeme olarak endüstriye önemli katkılar sunması hedeflenmektedir” dedi.

Öte yandan projede, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Ongun Sevindik danışman, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Keziban Atacan araştırmacı olarak görev alacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.