Konya’da toplam 172 bin 500 TL ödüllü fotoğraf yarışması

Konya Çumra Belediyesi, toplam 172 bin 500 TL ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor. “Çumra’da Tarım, Turizm, Hayvancılık, Doğa, Mekan” Fotoğraf Yarışması’na başvuru başladı, katılım 25 Ağustos 2023 tarihinde sona erecek. İşte şartlar ve başvuru formu.

Konya’da toplam 172 bin 500 TL ödüllü fotoğraf yarışması

Konya Çumra BelediyesiÇumra’da Tarım, Turizm, Hayvancılık, Doğa, Mekan” Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Bugün (10 Temmuz 2023) itibarıyla başlayan yarışma 25 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.

Yarışmaya her katılımcı en fazla 4 adet eserle tek kategoride katılabilecek, fotoğraflar, aşağıdaki link tıklanarak belediyenin internet sitesindeki katılım formu doldurularak sisteme yüklenecek.

Yarışmanın tamamlanmasının ardından 26 Ağustos’ta seçici kurul toplanacak, sonuçlar 28 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Yarışmanın birincisi 50 bin TL, ikincisi 35 bin TL, üçüncüsü 20 bin TL alacak, 4 kişiye ise 10 bin TL mansiyon ödül verilecek. Ayrıca, Drone Özel Ödülü 7 bin 500 TL olup, sergilenmeye hak kazanan 20 eser sahibi bin TL ile ödüllendirilecek.

ÇUMRA BELEDİYESİ FOTOĞRAF YARIŞMASI 2023 BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

konyada-toplam-123-bin-500-tl-odullu-fotograf-yarismasi.jpg

“ÇUMRA’DA TARIM, TURİZM, HAYVANCILIK, DOĞA, MEKAN” FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI NELER?

Fotoğraf yarışmasına katılım şartları ise şu şekilde:

1- Fotoğraf yarışmasına seçici kurul ve birinci derece yakın akrabaları dışında 18 yaşını doldurmuş, fotoğrafa ilgi duyan herkes katılabilir.

2- Yarışmaya katılım ücretsizdir.

3- Her katılımcı en fazla 4 (dört) adet eserle tek kategoride yarışmaya katılabilir.

4- Bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon, özel ödül almış fotoğraflar gönderilemez.

5- Fotoğraflar, bayram.cumra.bel.tr internet sitesindeki katılım formu doldurularak sisteme yüklenecektir. Başka yollarla gönderilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilmeyecektir.

6- Fotoğraflarda makul ölçülerde renk, kontrast, yoğunluk gibi düzeltmeler yapılabilir. Fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar ve/veya kolaj kabul edilmeyecektir. İstenen ölçülere uymak şartı ile yeni kadrajlama yapılabilir. Bu konuda jürinin kanaati esastır. Gerek duyulduğunda fotoğrafların ham halleri yarışmacıdan talep edilir. Katılım şartlarına uymayan fotoğrafların sahipleri hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

7- Fotoğraf üzerinde tarih, isim, logo vb. gibi işaretler bulunmamalıdır. Kenar boşluğu ve paspartu olmamalıdır.

8- Yarışmaya katılacak fotoğraflar JPG/JPEG formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma ile kaydedilecektir. Gönderilecek fotoğraflar 2 MB’tan küçük, 5 MB’tan büyük olmamalıdır.

9- Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğraf(lar)ın tümüyle kendisine ait olduğunu, gerekli izinlerin alındığını, diğer hususlarla birlikte kabul ve beyan eder.

10- Yarışmaya katılan sanatçılar eser içerisinde model olarak insan unsuru kullanmışsa veya kadraja giren ve fotoğrafın bütününde ya da herhangi bir detayında yer alan kişinin yüzü belirgin şekilde görünüyorsa ileride oluşabilecek hukuki sorumlulukları kabul etmiş sayılır.

11- Yarışmaya gönderilen fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan; ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir fotoğraf ile ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişiler hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

12- Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar 2023 yılı içerisinde çekilmiş olmalıdır.

13- Kural ihlali yapan kişilere katılımcının ödülü iptal edilir; ödül, ünvan ve kazanımları geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir.

14- Yeterli sayıda katılım sağlanamaması veya değerlendirmeye uygun görülmeyen fotoğraflar gelmesi halinde yarışma iptal edilebilir.

15- Yarışmada ödül alan eserler cumra.bel.tr adlı web sitesinde yayınlanacaktır.

KULLANIM HAKLARI:

1- Katılımcı, ödül ya da sergilemeye hak kazanmış olan fotoğraflarının; Çumra Belediyesi yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul eder (Kolaj çalışmalarda isim kullanılmaz.)

2- Kullanım hakları Çumra Belediyesi’ne ve eser sahibine ait olacaktır. Katılımcı gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserinin / eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim ve yayımlanma haklarının kullanımı için Çumra Belediyesi’ne izin/muvafakat name verdiğini ve yeni bir izin almaya gerek duyulmaksızın kabul eder.

3- Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvafakat name için maddi manevi herhangi bir hak talep etmeyeceğini gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

4- Şartnamede belirtilen para ödülleri, hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına Düzenleme Kurulu tarafından gönderilecektir. Hak sahibinin kişisel banka hesap/IBAN numarasını ve düzenleme Kurulu’nun istediği belge ve bilgileri zgöndermemesi durumunda ödül bedeli, Sonuç Bildirim Tarihi’nden itibaren 1 (bir) yılın

sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz.

BASIM – YAYIM:

Yarışmanın tamamlanması sonrası jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödül alan fotoğrafların dışında fotoğraf albümünün basım yayımı Çumra Belediyesi tarafından yapılacaktır.

konyada-toplam-123-bin-500-tl-odullu-fotograf-yarismasi-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.