Konya’da trafiği rahatlatacak çalışma! Yeni bağlantılar devreye giriyor
Konya Meram’da trafik yükünü hafifletecek yeni ulaşım bağlantıları hayata geçiriliyor. Hasanköy, Abdurreşit ve Küçükaymanas caddelerindeki çalışmalarla Seydişehir-Antalya Çevre Yolu arasında yeni dikey ve paralel bağlantılar oluşturuluyor.
16
Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede ulaşım altyapısını güçlendirmek ve yeni yapılaşmayla ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak amacıyla çalışmalarına hız verdi. Merkez mahallelerden uzak yerleşim bölgelerine kadar geniş bir alanda sürdürülen çalışmalar kapsamında yeni yollar açılıyor, mevcut yollar modernize ediliyor ve kentsel dönüşüm bölgelerinin ulaşım bağlantıları yeniden şekillendiriliyor.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da devam eden çalışmaları sahada inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Son olarak Ayşe Kemerşah Caddesi’ndeki çalışmaları denetleyen Kavuş, yeni yolların hem trafik akışını rahatlatacağını hem de kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlayacağını belirtti.
ÜÇ CADDEDE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA
Ayşe Kemerşah Caddesi’nin yanı sıra Hasanköy ve Abdurreşit caddelerinde de çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Kentsel dönüşümle birlikte yeni binaların imar planları doğrultusunda geri çekilmesiyle oluşan boşluklar dolgu malzemeleriyle doldurularak yol seviyesine getiriliyor. Ardından enkazlar kaldırılıyor ve altyapı kuruluşlarının çalışmalarına imkân sağlanıyor. Altyapı işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolların asfaltlanacağını belirten Başkan Kavuş, hedeflerinin hava şartları elverdiği sürece çalışmaları hız kesmeden sürdürmek ve kış gelmeden önemli ölçüde tamamlamak olduğunu ifade etti.
YENİ YOLLAR TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Ayşe Kemerşah Caddesi’nin, Zafer Ortaokulu’ndan başlayarak Fen Lisesi’ne kadar uzanan Küçükaymanas Caddesi’nin devamı niteliğinde olduğunu belirten Kavuş, bu güzergâhın Seydişehir-Antalya Çevre Yolu’na bağlandığını hatırlattı. Hasanköy, Abdurreşit ve Küçükaymanas caddelerinde yürütülen çalışmalarla Ahmet Özcan Caddesi ile Seydişehir-Antalya Çevre Yolu arasında yeni dikey ve paralel bağlantılar oluşturulduğunu söyleyen Başkan Kavuş, böylece bölgedeki ulaşım alternatiflerinin artırılması ve trafik yükünün hafifletilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Çalışmaların yalnızca yol yapımından ibaret olmadığını vurgulayan Kavuş, “Bu çalışmalarla trafiği rahatlatırken kentsel dönüşümün hızlanmasını ve bölgelerin yenilenmesini de sağlıyoruz” dedi.
GAZZE VE ALPARSLAN TÜRKEŞ CADDELERİ ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Yol yatırımlarının kentsel dönüşüm sürecindeki önemine dikkat çeken Kavuş, Gazze Caddesi ile Alparslan Türkeş Caddesi’ni bu çalışmaların örnekleri arasında gösterdi. Yeni ulaşım akslarının bir yandan bölgedeki trafik konforunu artırdığını, diğer yandan yeni yapılaşmanın ihtiyaç duyduğu altyapıyı oluşturduğunu belirten Kavuş, dönüşümün devam ettiği alanlarda sürecin hızlandığını, henüz dönüşümün başlamadığı bölgelerin de yeni yatırımlarla dönüşüme hazır hale geldiğini kaydetti.
MERAM’IN DÖRT BİR YANINDA YOL MESAİSİ
Meram Belediyesi, çalışmalarını yalnızca merkezle sınırlı tutmuyor. İlçenin uzak mahallelerinde de yeni sokak açma, yol düzenleme, altyapı kuruluşlarıyla koordinasyon ve asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor. Özellikle uzak mahallelerin bağlantı yollarında önemli mesafe kat edildiğini belirten Kavuş, mahalle ziyaretleri sırasında çalışmaları yerinde takip ettiklerini ve ulaşım altyapısını ilçenin her noktasında güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Fen İşleri ekiplerinin çalışma kapasitesini artırmak için yeni iş makinelerini devreye aldıklarını, ihtiyaç duyulan durumlarda ise araç kiralama yoluna gittiklerini belirten Başkan Kavuş, kentsel dönüşümle birlikte ortaya çıkan yol ihtiyacına hızlı şekilde karşılık vermeye çalıştıklarını söyledi. Kavuş, “Dönüşümün hızının üstünde bir hızla çalışıyoruz. Arkamızdan altyapı firmaları da bizi yakalamaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. Hava şartlarının elverdiği sürece tüm imkânları kullanarak çalışmaları sürdüreceklerini belirten Kavuş, Meram’ın ulaşım altyapısını güçlendirmeye ve kentsel dönüşüm bölgelerini yeni yollarla geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini vurguladı.
Kaynak:DHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.