Konya’da trafik polisi dronla yaya güvenliği denetimi yaptı

Konya’da trafik polisleri, “Güvenli Trafik” çalışmaları kapsamında “Yaya Önceliği” denetimi gerçekleştirdi. Dron destekli uygulamada hem vatandaşlar hem de sürücüler bilgilendirildi. Denetimlerle kaza oranının sıfıra indirilmesi hedefleniyor.

Konya’da trafik polisi dronla yaya güvenliği denetimi yaptı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, “Güvenli Trafik” çalışmaları kapsamında trafikteki kaza oranını sıfıra indirmek amacıyla denetim ve bilgilendirme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Bu kapsamda ekipler, kazalarda can kaybının yaşanmaması ve yaya ölümlerinin sıfıra inmesi için “Yaya Önceliği” denetimi gerçekleştirdi.

Kural ihlali yapan sürücülere uyarıda bulunan trafik ekipleri, yaya geçitlerinde sürücülerin her hangi bir denetleme olmadan yayalara yol verme oranını gözlemlemek için dron ile sürücüleri takip etti.

“DENETİMLERLE KAZA ORANININ SIFIRA İNDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Kentin farklı noktalarında ve farklı saatlerde gerçekleşen uygulamalarda yayalara yol vermeyerek kural ihlali yapan sürücüler dron ile tespit edildi. Sürücüler önce bilgilendirildi sonra da cezai işlem uygulandı.

Bunun yanı sıra yaya geçidi olmayan bölgelerden geçmeye çalışan yayalar da trafik ekiplerince uyarılarak bilgilendirildi.

Emniyet yetkililerinden gelen açıklamada, yapılan uygulamanın amacının sürücü ve yayaları bilgilendirerek bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturarak yaşanan kazaların sıfıra indirilmesini sağlamak olduğu ve “Yaya Önceliği” denetimlerinin devam edeceği ifade edildi.

Konya’da son dönemde yapılan denetimlerden memnun olduklarını dile getiren Konyalı vatandaşlar, yapılan uygulamalar sayesinde trafikte kendilerini daha güvende hissettiklerini dile getirdi.

konyada-trafik-polisi-dronla-yaya-guvenligi-denetimi-yapti.jpeg

konyada-trafik-polisi-dronla-yaya-guvenligi-denetimi-yapti-001.jpeg

konyada-trafik-polisi-dronla-yaya-guvenligi-denetimi-yapti-002.jpeg

konyada-trafik-polisi-dronla-yaya-guvenligi-denetimi-yapti-003.jpeg

konyada-trafik-polisi-dronla-yaya-guvenligi-denetimi-yapti-004.jpeg

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.