Konya’da “Türk-Kürt kavgası” dedikleri olayın gerçek sebebi bambaşka çıktı

Sosyal medyada, ‘Konya’da ırkçı saldırı’ başlığı altında Türk-Kürt kavgası olduğu yönünde servis edilen haberin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Kavga, iki aile arasında 10 yıl önceki ‘kedi yavrusu’ meselesinden başlayan husumetten kaynaklı çıktı.

Konya’da “Türk-Kürt kavgası” dedikleri olayın gerçek sebebi bambaşka çıktı

Konya'nın merkez Meram ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'nde aralarında daha önce husumet bulunan komşular arasında 12 Mayıs tarihinde sopalı, taşlı kavgada iki aileden 13 kişi yaralandı. Karşılıklı şikayetlerin ardından gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı. 2 gün önce terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen haber ajansı ve bazı sosyal medya hesaplarında, 'Konya'da ırkçı saldırı' başlığı altında, Kürt kökenli Karslı bir ailenin Türkler tarafından mahallede istenmedikleri ve linç edilmeye çalışıldığı yönünde haber servisi yapıldı. Olayın yeni bir provokasyonun parçası olduğu ortaya çıktı. 

DAHA ÖNCE “KEDİ” YÜZÜNDEN KAVGA ETMİŞLER

Sabah’ta yer alan habere göre; dosyada müşteki - şüpheli olarak yer alan Yaşar D. (65), olayın Türk-Kürt kavgası olduğunu ileri sürse de gerçek bambaşka çıktı. İfadesinde komşuları ile aralarında 10 yıldır husumet bulunduğunu belirten Yaşar D, "Husumetimizin nedeni Kürt olmamızdan kaynaklanıyor. 10 yıl öncede bu nedenle mahkemelik olduk" dedi. Yaşar d’nin 10 yıl önce verdiği ifadesinde ise bu konuya hiç değinmediği görüldü. Yaşar D’nin o dönemki kavga sebebi olarak, “Komşum İ.A. kedilerimi yavruları ile birlikte götürmüştü. Ona 'Nataşa kedilerimi getir' dedim. Bu nedenle hakarete maruz kaldım" dediği öğrenildi. Haber Dairesi

MAĞDUR EDEBİYATI TUTMADI

33 yaşındaki Serap D. ifadesinde, torpil patlama sesi üzerine dışarı çıktıklarını belirterek daha sonra olayı Türk-Kürt kavgasına getirdi. Serap D, "Arife günü ailemle evde otururken bahçemize torpil atıldı ve torpil patladı. Ağabeyim ve kardeşim önden bahçeye çıktılar peşinden de ben çıktım. Bu sırada komşularımız olan kişilerle aramızda bahçede kavga çıktı. Yaralandık. Biz Kürt olduğumuz için bize saldırdıklarını düşünüyoruz. Daha önce de babamın bu kişilere karşı husumeti vardı" yönünde ifade verdi. Ancak olayın böyle olmadığı anlaşıldı.

İLK SALDIRIYI "MAĞDURUZ" DİYENLER BAŞLATMIŞ

Dosyada şüpheli olarak ifadesi alınan Ali K, kendilerinin bahçede sigara içerken saldırıya uğradıklarını söyledi. Ali K, "Amcaoğlum ile dışarı çıkmıştık. Komşumuz Barış D. bize doğru ışık tuttu. Barış bize yönelik küfürlü sözler söyledi. Ne olduğunu anlayamadan ailecek bize saldırdılar. Demir sopalarla vurup havaya ateş ettiler. Bayılacak duruma gelinceye kadar bizi dövdüler" dedi.

Lütfi K. ise ifadesinde, "Bize sopayla saldırıp, küfrettiler. Demir sopayla başıma vurdular. Tüfekle 4 el havaya ateş ettiler. İlk onlar bize saldırdı. Biz sadece kendimizi korumaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Bu arada söz konusu yalan haberin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini gerçekleştirdiği günün hemen ertesinde ortaya atılmış olması da ayrıca dikkat çekti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.