Konya’da üniversite öğrencilerine Afetlere Karşı Farkında Ol eğitimi

Konya’da AFAD ekiplerince üniversite öğrencilerine yönelik “Afetlere Karşı Farkında Ol” semineri ve eğitimi gerçekleştirildi.

Konya’da üniversite öğrencilerine Afetlere Karşı Farkında Ol eğitimi

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerine “Afetlere Karşı Farkında Ol” semineri ve eğitimi gerçekleştirildi.

AFAD Şube Müdürü Fethi Çoruk, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), afetler öncesi alınacak önlemler ile afet sırası ve sonrası yapılacaklar, deprem uygulaması (ÇÖK-KAPAN-TUTUN), tahliye ve toplanma alanları, AFAD Gönüllülük sisteminin tanıtılması konularını anlattı.

Eğitim sonunda katılımcı öğrencilerin merak ettiği sorular Çoruk ve AADYM Şube Müdürü Hakan Yalvaç tarafından cevaplandı.

konyada-universite-ogrencilerine-afetlere-karsi-farkinda-ol-egitimi.jpg

Ardından öğrencilere Konya AFAD Arama Kurtarma ekibi tarafından “Tam Donanımlı Arama Kurtarma Aracının” tanıtımı yapıldı.

Seminere Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Süleyman Neşeli, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Alparslan Kazan ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

konyada-universite-ogrencilerine-afetlere-karsi-farkinda-ol-egitimi-002.jpg

Konya AFAD, 2024 yılının ilk 4 ayında; Afet Farkındalık, Yangın Farkındalık, KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) Farkındalık, Sivil Savunma, AFAD Gönüllülük Eğitimleri, Yangın Tatbikatı, Tahliye Tatbikatı, Deprem Anı Uygulaması, Toplanma Alanı gibi çeşitli birçok konularda çalışma yaptı.

Ayrıca 300 kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör işletmelerine gerçekleştirilen eğitimlerde 600 bin kişi yararlandı.

konyada-universite-ogrencilerine-afetlere-karsi-farkinda-ol-egitimi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.