Konya’da üniversite öğrencisi oğlu dünürleri tarafından öldürülen anne, verilen cezaya isyan etti

Konya’da, üniversite öğrencisi Mehmet Ali Demirel’i evlerinin bahçesinde demir çubuklarla döverek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan eniştesinin babası ve kardeşleri 12 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Anne Fatma Demirel karara tepki gösterdi.

Konya’da üniversite öğrencisi oğlu dünürleri tarafından öldürülen anne, verilen cezaya isyan etti

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Mehmet Ali Demirel (23), yurt dışında yaşayan eniştesinin ablasını darbettiğini duymuş, bunun üzerine bir arkadaşıyla ablasının kayınpederi Hüseyin K'nin, Mehmet Akif Mahallesi İsmet Bey Sokak'ta kaldığı eve gitmişti.

Demirel, burada eniştesinin babası Hüseyin (71) K, oğulları Adil (48) ve İsa K (46) tarafından demir çubuk ve sopalarla darbedilmiş, kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. 

Gözaltına alınan Hüseyin K, oğulları Adil ve İsa K, tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, haklarında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

KARAR ÇIKTI

Mahkeme heyeti, yargılama sonunda sanıklar Hüseyin, İsa ve Adil K'ye "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, cezayı önce "haksız tahrik" indirimiyle 15 yıla ardından "iyi hal" indirimiyle ayrı ayrı 12 yıl 6'şar aya düşürdü.

ANNE DEMİREL KARAR İSYAN ETTİ

Sabah’a konuşan ve kaldıramayacağını düşünüp karar duruşmasına gelemeyen anne Fatma Demirel, kararı duyduktan sonra gözyaşlarına hakim olamadığını söyledi. Demirel, "Benim çocuğumu toprağa koydular. Bir de oğluma bir şey yapmadıklarını söylediler. Verilen ceza bize az geldi. Benim yavrum kara toprakta yatıyor. Onlar 12 yıl ceza almışlar. Benim yavruma yapılanların cezası bu mu? Adaletin yerine gelmesini bekleyeceğim. Sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağım. Devlet var, adalet var. Hem çocuğumu öldürdüler hem de içeriden çıkmak için yalan söylüyorlar. İnşallah içeriden çıkamayacaklar" dedi.

konyada-universite-ogrencisi-oglu-dunurleri-tarafindan-oldurulen-anne-verilen-cezaya-isyan-etti.jpg

“BENİM ÇOCUĞUM VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMEYİ HAK ETMEDİ”

Oğlunun böyle bir ölümü hak etmediğini dile getiren anne Demirel, "Onlar kurtulmak için oğlumun kaza ile düştüğünü söylediler. Ama ben kaza olduğunu düşünmüyorum. Bir çocuğu bahçeye kilitleyip döverek kaza mı olur? Kaza yalanının arkasına sığınıyorlar. Demirlerle döverek öldürmüşler yavrumu. Bunun adına da kaza diyorlar. Kafatasında bir sürü kırık var. Demirlerle vurmasalar bu kadar kırık nasıl olur? Benim çocuğum böyle vahşice öldürülmeyi hak etmedi. Benim yavrum bir karıncayı bile incitmezdi. Kardeşlerine bakacaktı. Babası öldükten sonra kardeşlerine babalık etmişti. Bir canı öldüren cezası 12 yıl mı? Bu hiç olmadı" diye konuştu.

konyada-universite-ogrencisi-oglu-dunurleri-tarafindan-oldurulen-anne-verilen-cezaya-isyan-etti.jpeg

“HEPSİ SUÇA MEYİLLİ”

Sanıkların suça meyilli insanlar olduklarını iddia eden Fatma Demirel, "Bunlar suça meyilli insanlar. Damadım 5-6 ay içeride yattı. İsa devleti dolandırmaktan ceza aldı. Adil karısını bıçakladı ceza yattı. Bunlar planlı olarak çocuğumu anlaşacağız diye oraya çağırdılar. Oğlum, evin erkeği olarak da ben konuşmak zorundayım diye gitti oraya. Konuşmaya diye çağırıp oğlumun üzerine kapıyı kilitleyip, demir çubuklarla döverek öldürdüler. Allah, devlet bunları affetmesin" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.