Altın 5775.557
BIST 10945.21
Dolar 42.5207
Euro 49.6147
Sterlin 56.7998

Konya’da ünlülerin köyünde Turizm Haftası etkinliği

15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri, bu yıl da Konya’nın Hüyük ilçesinde coşkulu bir törenle başladı. Etkinlik kapsamında birçok ünlü ismin evinin olduğu Sonsuz Şükran Köyü de gezildi.

Konya’da ünlülerin köyünde Turizm Haftası etkinliği

Konya Valiliği himayesinde düzenlenen program, Vali İbrahim Akın, il protokolü ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, öğrenciler tarafından açılan sergi gezisiyle başladı. Vali Akın, çocukların hazırladığı resimleri inceleyerek eserler hakkında bilgi aldı.

Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer, törenin açılış konuşmasında ilçenin turizm potansiyeline vurgu yaparak, “İnsanlarımızın konukseverliği, çalışan halkımızın destekleriyle ilçemizi, ülkemizin ve dünyanın sayılı merkezlerinden biri yapmak için çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Valim, bize her zaman destek olan tüm müdürlerimize, kamu kurumlarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Coğrafyamız ve kültürümüzle ilçemizi bölgenin parlayan yıldızı yapmak için hep birlikte mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

konyada-unlulerin-koyunde-turizm-haftasi-etkinligi-001.jpeg

Hüyük Kaymakamı Muhammed Ebrar Evsen ise yaptığı konuşmada, ilçenin doğal ve kültürel zenginliğine dikkat çekerek, “Bizler doğanın, emeğin, tarihin ve kültürün iç içe geçtiği bu topraklarda yaşıyoruz. Hüyük’ün çileği, kalitesiyle hem yurt içinde hem de yurt dışında tescillenmiş durumda. Üreticilerimiz, sadece çilek üretmekle kalmıyor, en iyisini üretmenin heyecanını yaşıyor. Bu umutla geleceğe güvenle bakıyoruz. Devlet olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

konyada-unlulerin-koyunde-turizm-haftasi-etkinligi-005.jpeg

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan da Türkiye’nin ve Konya’nın turizmdeki potansiyelini vurgulayarak, “Ülkemiz, doğal güzellikleri, kaplıcaları, kış sporları, kültürel zenginliği ve mutfağıyla ayrıcalıklı bir destinasyon. Konya, bu çeşitliliğiyle turizmin birçok alanında tanıtılması gereken değerler barındırıyor. Bu yıl, Hüyük’ün turizm potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla etkinliklerimiz genişletildi. Sergiler, halk oyunları, konserler, paneller ve ilçemizin meşhur çileğiyle yapılacak tatlı atölyeleri gibi birçok etkinlik ziyaretçilerle buluşacak” dedi.

konyada-unlulerin-koyunde-turizm-haftasi-etkinligi.jpeg

Konya Valisi İbrahim Akın ise Konya'nın tarihi ve evrensel kültür diliyle, barışın ve hoşgörü şehri olarak dünyaya seslendiğini söyledi.

Festival havasının dostlukları çoğaltmasını, bereket ve güzellik getirmesini temenni eden Akın, "Burada geçmişinden güç alarak geleceğe yürüyen, Çatalhöyük'ün izinden, Mevlana'nın insanlığa bıraktığı evrensel öğretiden, Selçuklu'nun estetiğinden beslenen bir Konya görüyoruz." dedi.

konyada-unlulerin-koyunde-turizm-haftasi-etkinligi-002.jpeg

Akın, Turizm Haftası'nın tarihi mirası, gastronomiyi, el sanatlarını, müziği ve insanların kadim değerlerini yansıtan bir kültür şöleni olduğuna dikkati çekti.

Protokol konuşmalarının ardından, Hüyük’ün simgelerinden biri olan çilek reçeli yapımı seremonisi gerçekleştirildi.

konyada-unlulerin-koyunde-turizm-haftasi-etkinligi-003.jpeg

Konya Valisi İbrahim Akın ve il protokolü etkinlik alanındaki stantları ziyaret ederek, el sanatı eserleri inceledi ve yöreye has lezzetleri tattı. Program Tolca Mahallesi Gölü, Sonsuz Şükran Köyü ve Eflatun Pınarı gezileriyle devam etti.

konyada-unlulerin-koyunde-turizm-haftasi-etkinligi-004.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.