Konya’da üstün yetenekli öğrenciler için özel proje başladı

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4004 Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Üstün Yetenekli Öğrencilerde Fiziksel Aktivite Temelli Çok Boyutlu Gelişim Modeli” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Konya’da üstün yetenekli öğrenciler için özel proje başladı

Konya’da üstün yetenekli öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan TÜBİTAK destekli özel proje hayata geçirildi.

“HAREKETLE ÖĞREN” MODELİYLE GELİŞİM HEDEFLENİYOR

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Üstün Yetenekli Öğrencilerde Fiziksel Aktivite Temelli Çok Boyutlu Gelişim Modeli” projesinin açılış programı, Kapsül Teknoloji Platformu’nda yapıldı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bütüncül gelişim anlayışıyla örtüşen proje, “Hareketle Öğren” mottosuyla öğrencilerin potansiyellerini çok yönlü şekilde geliştirmeyi amaçlıyor.

SADECE AKADEMİK DEĞİL, ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

TÜBİTAK 4004 Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerde, üstün yetenekli öğrencilerin yalnızca akademik başarılarına odaklanılmayacak.

konyada-ustun-yetenekli-ogrenciler-icin-ozel-proje-basladi

1-5 Haziran 2026 tarihleri arasında devam edecek programda; fiziksel aktivite temelli etkinliklerle bilişsel gelişimin desteklenmesi, liderlik, empati, iş birliği ve yenilikçi düşünme gibi sosyal becerilerin kazandırılması hedefleniyor.

konyada-ustun-yetenekli-ogrenciler-icin-ozel-proje-basladi

ÜRETEN VE GELİŞTİREN BİREYLER YETİŞECEK

Proje kapsamında öğrencilerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesi ve disiplinler arası öğrenme deneyimleri kazanması amaçlanıyor. Eğitimlerle öğrencilerin sadece bilgiyi tüketen değil; aynı zamanda üreten, düşünen ve geliştiren bireyler olarak yetişmesine katkı sağlanacak.

Açılış programına; Konya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Mahmut Zengin ve Okan Tekkalan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hamza Kaynar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

konyada-ustun-yetenekli-ogrenciler-icin-ozel-proje-basladi

konyada-ustun-yetenekli-ogrenciler-icin-ozel-proje-basladi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.