Konya’da uzman eğitimciden öğrenci ve ailelere YKS uyarısı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı ve sınav başvuruları yarın sona eriyor. Konya Anıt Özel Eğitim Kursu Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, sınava sayılı günler kala öğrencilere ve velilere önemli uyarılarda bulundu.

Konya’da uzman eğitimciden öğrenci ve ailelere YKS uyarısı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. YKS başvuruları yarın sona erecek. Sınava girecek öğrenciler heyecanla sınav gününü bekliyor. Konya Anıt Özel Eğitim Kursu Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, sınava az bir süre kala öğrencilere ve velilere önemli uyarılarda bulundu.

Aladağ, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, sınav sürecini etkili bir şekilde yönetmek için öğrencilerden kalan süreyi iyi değerlendirmelerini istedi. Aladağ bu doğrultuda, öğrencilere bir plan yapmalarını ve bu plana sadık kalarak süreci verimli bir şekilde değerlendirmelerini önerdi. Sadece ders çalışma baskısının yanlış olduğuna dikkat çeken Aladağ, öğrencilere psikolojik ve duygusal açıdan da destek olunması gerektiğini belirtti.

konyada-uzman-egitimciden-ogrenci-ve-ailelere-yks-uyarisi-003.jpg

Rehberlik Uzmanı Aladağ, “Öğrenciler 4 yıllık lise müfredatından sorumlu olacak. Bu nedenle hem TYT’yi hem de AYT’yi sağlıklı bir şekilde götürmek zorunda. Öğrencilerin özellikle sınav sürecinde bolca konu tekrarı yapıp ve bolca soru çözmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

BAŞARI İÇİN BU NOKTALARA DİKKAT!

Aladağ, öğrencilere sınav sürecini iyi değerlendirmeleri noktasında tavsiyelerde bulundu. Kalan süreyi iyi planlamanın ve plana sadık kalmanın önemini vurgulayan Aladağ, “Gerçekçi bir çalışma programı oluşturun. Kalan süreyi göz önünde bulundurarak, hangi derslere ne kadar zaman ayıracağınızı belirleyin. Zaman yönetimi tekniklerini öğrenin. Sınavda zamanı doğru kullanmak çok önemlidir. Dinlenme ve uyku düzeninize dikkat edin. Yeterince dinlenmek ve düzenli uyku, sınavda konsantre olmanızı ve bilginizi daha iyi hatırlamanızı sağlayacaktır. Kendinize güvenin. Sınav stresini yenmek için kendinize ve başaracağınıza güvenmeniz önemlidir.” Tavsiyelerinde bulundu.

konyada-uzman-egitimciden-ogrenci-ve-ailelere-yks-uyarisi-004.jpg

“BAHAR DÖNEMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Bahar ayının gelmesiyle birlikte öğrencilerde bir bıkkınlık ve yorgunluk belirtilerinin olacağını belirten Aladağ, “Bu durum çok normal fakat sınav sürecini iyi değerlendirmek adına kursa giden öğrencilerin hem okul hem de kursu birlikte götürmeleri, ayrıca denemelerle bu süreci desteklemeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

konyada-uzman-egitimciden-ogrenci-ve-ailelere-yks-uyarisi-005.jpg

“EBEVEYNLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Aladağ ayrıca, ebeveynlerin de sınav sürecinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Özcan Aladağ, öğrencilere sadece baskı yapmanın değil, destekleyici bir tavır sergilemenin önemine dikkat çekti.

Ebeveynlerin, çocuklarının motivasyonunu artırmak ve stresle başa çıkmalarına yardımcı olmak için onlara güven verici ve cesaretlendirici bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini belirten Aladağ, “Sınavın en önemli ayağını aileler oluşturuyor. Öncelikle ailelerin kaygıdan uzak kalmaları gerekiyor. Aileler çocuklarını bir testmatik olarak görmemeli ve çocukların sosyalleşmelerine izin vermeli. Onlara güven aşılamaları lazım. Bu sınavın ne ilk ne de son olacağını çocuklara söylemek çok önemli. Anne ve babaların ‘ders çalış’ buyrukları çocuklarda ‘ders çalışma’ olarak algılanıyor. Bu nedenle anne ve babaların gözlem yapmaları ve öğrencilere destek olmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

konyada-uzman-egitimciden-ogrenci-ve-ailelere-yks-uyarisi-006.jpg

YKS 2024 NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

Sonuçlar ise 17 Temmuz'da açıklanacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.