Konya’da uzman isim çiftçileri uyardı: Mantar hastalığı riski bulunuyor

Konya’da Nisan ve Mayıs aylarındaki yağışlar çiftçinin yüzünü güldürüyor. Bahar yağışları, havaların nemli gitmesi sebebiyle mantar hastalık riskini arttırıyor. Karapınar ilçesinde ekili araziler kontrol edildi, çiftçiler uyarıldı.

Konya’da uzman isim çiftçileri uyardı: Mantar hastalığı riski bulunuyor

Türkiye genelinde kurak geçen kış mevsiminin ardından etkili olan Nisan ve Mayıs yağışları çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Ekili arazilerde ürünler boy vermeye başladı, buğday ve arpaların başaklanma dönemine girdi.

Tarımda bir hayli iddialı ilçelerden olan Konya Karapınar’da, ürün verimini ve kaliteyi artırmak için sahalarda incelme yapılıyor.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, ziraat mühendisi, tarım danışmanı istihdam ettiklerini ve bu tarım danışmanlarının, odamızın teknik danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu hocamızın gözetiminde çiftçilerimizin arazilerini sürekli kontrol ettiklerini ve sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi.

Ayrıca Üner odanın 36 metre iş genişliğindeki kendi yürür ilaçlama makinasının yoğun olarak çiftçilerin hizmetinde çalıştığını ve çiftçilerimizin ilaçlama faaliyetlerinde uygun doz ve ilaçlarla uygun ilaçlama makineleri ile yapmaları konularında titiz davranmalarını ve tereddütlü konularda odanın Ziraat Mühendislerine danışabileceklerini ifade etti.

“MANTAR HASTALIK RİSKİ BULUNUYOR”

Saha ziyaretleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Süleyman Soylu ise “Sahada yoğun bir hareketlilik mevcut. Buğday ve arpaların başaklanma döneminde. Bu yıl havaların yağışlı ve nemli gitmesi nedeni ile mantar hastalık riskleri bulunuyor. Bu nedenle çiftçilerimizin tarlalarını sık sık kontrol etmeleri ve gerekli halde koruyucu ilaçlama yapmaları gerekir. Bölgede pancar ve mısır çıkışlarının büyük oranda sağlıklı olarak gerçekleşti. Çiftçilerimizin şu anda en çok damlama döşeme ve yabancı ot ilaçlaması ile meşguller, sahada çok önemli bir sıkıntı görülmemiştir” dedi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.