Konya’da uzman isimden tatile çıkacak sürücülere önemli uyarı

Yaz aylarıyla birlikte yollarda artan yoğunluk, beraberinde araçların lastik güvenliğinin önemini de bir kez daha gündeme getiriyor. Uzmanlar, yola çıkmadan önce lastiklerin kontrol edilmesi ve gerekli durumlarda değiştirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Konya’da uzman isimden tatile çıkacak sürücülere önemli uyarı

Yaz aylarıyla birlikte hava sıcaklıklarının artması, yol güvenliği açısından da önemli riskler barındırıyor. Bu risklerden biri de lastiklerin aşırı ısınarak hasar görmesi ve patlama riskinin artması.

Bu nedenle, yola çıkmadan önce lastiklerin durumunu kontrol etmek ve gerekli önlemleri almak son derece önemli.

TATİLCİLERE HAYATİ UYARI

Konya’da bulunan YıldızTepe Lastik’in Satınalma ve Satış Sorumlusu Mehmet Bütün, bugünlerde tatilcilerin de artmasıyla yollarda trafik yoğunluğunun arttığını belirtti. Bu durumun da güvenliği ön plana çıkardığını ifade eden Bütün, “Lastikler, aracın yolla temasını sağlayan en önemli parçalardır. Lastiklerin durumu, aracın yol tutuşunu, frenleme mesafesini ve yakıt ekonomisini doğrudan etkiler. Yıpranmış veya hasarlı lastikler, kaza riskini önemli ölçüde artırır.” dedi.

Yola çıkmadan önce lastiklerin aşınma seviyesinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Bütün, aynı şekilde jantların da hem güvenlik hem de ekonomik sürüş adına önem taşıdığını dile getirdi.

konyada-uzman-isimden-tatile-cikacak-suruculere-onemli-uyari.jpeg

Jantlar darbe alıp yıprandığında ve eskidiğinde her açıdan risk oluşturduğunu dile getiren Mehmet Bütün, son teknoloji cihazlarla bu riskleri tamamen ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

"KENDİNİZİ VE SEVDİKLERİNİZİ RİSKE ATMAYIN"

YıldızTepe Lastik Satınalma ve Satış Sorumlusu Mehmet Bütün, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Araç sürücüleri, lastik ve jant güvenliğini sağlayarak kazaları önleyebilir, kendisini ve sevdiklerini riske atmaktan kurtulabilir. Unutmayalım! Lastikler ve jant aracın yolla tek temasıdır. Bu nedenle lastiklerin durumunu kontrol etmek ve gerekli önlemleri almak, trafik güvenliği için oldukça önemlidir.”

konyada-uzman-isimden-tatile-cikacak-suruculere-onemli-uyari-001.jpeg

yildiztepe-oto-lastik-ve-jant.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.