Konya'da vaka sayısı artıyor, ama hala kurallara uymayanlar var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dünkü açıklamasında yeniden en çok koronavirüs vakası görülen kentler arasına giren Konya’da ne uyarılar dikkate alınıyor ne de cezalar caydırıcı oluyor. Cadde ve sokaklar hala maske takmayanlarla dolu. Sosyal mesafeye de çoğunlukla uyulmuyor.

Konya'da vaka sayısı artıyor, ama hala kurallara uymayanlar var

Konya’da koronavirüs vaka sayısındaki artış, ne yazık ki hızla sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, son 3 gün içerisinde vaka sayısında artış görülen iller arasında Konya'nın da olduğunu söyledi. Buna rağmen kent merkezinde bazı kişilerin hala maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görülüyor.

NE UYARILAR NE CEZALAR!

Kentteki uygulamalarını artıran polis ekipleri, maske takmayan veya maskesi çenesi altında olan kişileri maskeleri takmaları konusunda uyarıyor, cezalar yazıyor. Buna rağmen hala cadde ve sokaklarda maskesiz dolaşanları görmek mümkün.

KURALLARA UYANLAR TEPKİLİ

Maskeyi ve sosyal mesafe kuralına uyan vatandaşlar ise maske takmayanlara tepki gösteriyor. Maske takmayanların hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye attığını söyleyen vatandaşlar, koronavirüsün ancak alınan tedbirlere uyulmasıyla yenileceğini ifade ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.